متخصص طب اورژانس و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: استفاده از وسایل گرمایشی غیراستاندارد در فضای بسته و بدون خروجی مناسب برای مبادله هوا خطر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن را دارد.

دکتر حمیدرضا ریحانی در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: در فصل زمستان و فصول سرد برای تولید گرما و گرم کردن محیط از منابع حرارتی و گرمایشی استفاده می شود که این کار افراد را مستعد مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن می کند.

وی افزود: گاز مونوکسیدکربن از سوخت ناقص مواد فسیلی و مواد سوختی ایجاد می شود و گازی بی رنگ و بی بو می باشد استنشاق این گاز در بدن با هموگلوبین ترکیب می شود و پیوند پایدار ایجاد می کند که اجازه نمی دهد اکسیژن به اندازه کافی به هموگلوبین متصل شود و به سلولهای بدن برسد در این لحظه فرد باعث کمبود اکسیژن می شود و خفگی سلولی اتفاق می افتد.

دکتر ریحانی با بیان اینکه استفاده از منابع تولید حرارت یا وسایل تولید حرارت باید به شکلی باشد که سوخت به طور کامل و با اکسیژن بسوزد زیرا سوخت ناقص باعث تولید مونوکسیدکربن می شود، اظهار داشت: از وسایلی که سوخت ناقص ایجاد می کنند باید به شکل استاندارد استفاده کرد از وسایل گرمایشی به هدف تولید گرما و از وسایل پخت و پز برای پخت غذا استفاده شود، استفاده طولانی مدت از اجاق های غذاپز برای گرم کردن فضای اتاق یا چادر بسیار خطرناک می باشد.

متخصص طب اورژانس برای پیشگیری از گازگرفتگی اذعان کرد: استفاده غیراستاندارد از وسایل حرارتی در فضای کوچک و سربسته، روشن گذاشتن ماشین در فضای پارکینگ، استفاده کردن از آبگرمکن در حمام با نبود دودکش مناسب و خروجی لازم برای گازهای تولید شده فرد را مستعد مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن می کند بنابراین استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد خروجی و دودکش مناسب برای گازهای تولید شده و تهویه هوای داخل اتاق باعث کاهش خطر گازگرفتگی خواهد شد.

وی با توجه به اینکه سفرهای نوروزی در پیش است توصیه کرد: حین سفر هنگام استفاده از وسایل گرمایشی و پخت و پز در چادر باید قسمتی از چادر را باز گذاشت یا هنگام استراحت در اتاق های کوچک سربسته نیز باید کمی در یا پنجره را باز گذاشت تا هوا مبادله شود،هم چنین از روشن بودن ماشین به مدت طولانی در فضای کوچک و سربسته خودداری شود.

دکتر ریحانی در رابطه با علائم مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن خاطرنشان کرد: فردی که دچار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن می شود علائم مختلفی از جمله سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، استفراغ، ضعف و بی حالی دارد ممکن است اگر شرح کامل فرد پرسیده نشود این علائم به یک بیماری ویروسی یا غذایی توسط پزشک نسبت داده شود.

وی در ادامه افزود: اگر فرد دچار مسمومیت شدید شود امکان کاهش هوشیاری، مشکلات تنفسی و تشنج وجود دارد با توجه به مدت در معرض قرار گرفتن گاز مونوکسیدکربن امکان دارد قسمت های مختلف مغز  نیز درگیر شود.

متخصص طب اورژانس در مواجهه با فرد مسموم اذعان داشت: هرگاه با فرد مسموم مواجه شدیم باید بلافاصله فرد را از محیط  خارج نماییم و به فضایی آزاد و باز انتقال دهیم . همچنین باید در و پنجره ها را بازگذاشت تا گاز به طور کامل خارج شود و اگر اکسیژن با غلظت در دسترس بود برای فرد مسموم استفاده تا گاز مونوکسیدکربن زودتر از هموگلوبین جدا شود و اکسیژن جای آن را بگیرد.

وی خواستار شد: تا زمانی که گاز به طور کامل از محیط خارج نشده باشد فرد مسموم نباید دوباره به محیط بازگردد مراجعه به نزدیکترین مرکز درمانی نیز توصیه می شود.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image