رییس اداره حوادث و مدیریت بحران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیشترین مصدومین چهارشنبه آخر سال دانش آموزان هستند، تصریح کرد: شایع ترین نوع آسیب ها در چهارشنبه سوری سال گذشته زخم، پارگی و بریدگی بود هم چنین از نظر نوع ماده محترقه در شش سال گذشته ترقه بیشترین فراوانی را داشته است.

شهرام طاهرزاده در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: سنت قدیمی مراسم چهارشنبه سوری در چهارشنبه آخر سال از دیرباز حتی قبل از دین اسلام بین مردم به صورت یک آتش بازی مختصر رواج داشته است در این مراسم همه شرکت می کردند و با در کنار هم قرار گرفتن و پاکسازی محیط زندگی کدورت ها را نیز فراموش می کردند تا با دلی پاک و بدون قهر و کدورت به استقبال فصل بهار سال جدید بروند.

وی افزود: در سالهای اخیر به واسطه برنامه ریزی های نادرست و برخی مدیریت های اشتباه سنت زیبا آتش بازی، قاشق زنی و کاسه زنی شب چهارشنبه آخر سال جای خود را به ترقه و مواد محترقه چینی داده اند.

طاهرزاده به آمار سال گذشته اشاره و بیان کرد: آمار سال گذشته نشان می دهد که از تعداد افراد مصدوم انتقال یافته به بیمارستان مرتبط با چهارشنبه پایان سال، مردان چهار برابر بیشتر از خانم ها بودند  و از سال 89 تا سال گذشته 90 درصد حوادث چهارشنبه سوری در مناطق شهری اتفاق افتاده است و حدود 35 درصد از آسیب دیده ها دانش آموزان بودند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته 90 درصد مصدومین توسط شهروندان به مراکز درمانی و بیمارستانها منتقل شدند، تصریح کرد:66 درصد مراجعه مصدومین چهارشنبه سوری به مراکز درمانی و بیمارستان ها از ساعت 12 ظهر روز سه شنبه تا 12 ظهر روز چهارشنبه است.

رییس اداره حوادث و مدیریت بحران دانشگاه علوم پزشکی مشهد  اظهار داشت: در سال گذشته تعداد مراجعه کننده ها به بیمارستان ها 75 نفر بودند که 61 نفر آنها به صورت سرپایی درمان و 14 نفر آنها بستری شدند و این آمار نسبت به چهارشبه آخر سال 94، 66/16 درصد کاهش داشته است.

 

طاهرزاده اظهار داشت: با توجه به حوادث سال های گذشته می طلبد برنامه ریزی مناسبی برای این مهم انجام شود در این راستا،هماهنگی های لازم با آتش نشانی، شهرداری، هلال احمر، نیروی انتظامی و پلیس راهور انجام شده است هم چنین کلیه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اول اسفندماه سال جاری در خصوص حوادث مرتبط با چهارشنبه سوری به حالت آماده باش قرار گرفته اند.

 

وی با اذعان اینکه آماد باش کامل بخش اورژانس و اتاق عمل ها در بیمارستان ها صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: بر این اساس بیمارستان امام رضا(ع)، شهید کامیاب، خاتم، طالقانی، شریعتی، فارابی و ... به منظور ارائه خدمات به مراجعین در آماده باش کامل هستند.

 

طاهرزاده اظهار داشت: به منظور ارائه خدمات مناسب به مصدومان حوادث چهارشنبه پایان سال، آمبولانس های اورژانس 115 در حاشیه خیابانها و میادین پرتردد مستقر خواهند شد تا هم زمان رسیدن به صحنه حادثه کوتاه شود هم اینکه مردم نیروهای امدادی را در کنار خود حس کنند و ما نیز با بروز حادثه در اسرع وقت کنار شهروندان باشیم.

 

رئیس اداره حوادث و مدیریت بحران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در سال جاری برنامه های فرهنگ سازی با شعار نه به چهارشنبه سوزی اجرا می شود ، تصریح کرد:  دستگاه های اجرایی، پشتیبان و حوزه قضایی در کنار هم قرار گرفته اند و دست به دست هم داده اند تا در راستای کاهش آسیب های مرتبط به چهارشنبه آخر سال حداکثر تلاش خود را به کار گیرند در عرصه این تلاش شهرداری، صداو سیما و آموزش و پروش نیز حضور دارند.

 

طاهرزاده با تاکید بر اینکه استفاده نادرست و بی رویه از ترقه و مواد محترقه حوادث ناگواری را به دنبال خواهد داشت، توصیه کرد: لازم است فرزندانمان را از خطرات این مواد مطلع نماییم و مراقب رفتار و اعمال فرزندانمان باشیم.

 

وی هم چنین توصیه کرد: حواسمان باشد اگر جایی آتش روشن کردیم با لباس بلند و گشاد از روی آن پرش نزیم بعد از اتمام مراسم از خاموش شدن آتش مطمئن شویم و با آب آن را سرد نماییم و از مواد سریع الاشتعال مانند نفت و بنزین استفاده نشود و در کنار مراسم کپسول خاموش کننده حریق وجود داشته باشد، بهتر است با حضور خودمان در شادی فرزندانمان مشارکت نماییم تا چهارشبه آخر سال خوبی داشته باشیم.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image