تیم دوم بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پس از استقرار ده روزه در منطقه زلزله زده کرمانشاه و ارائه خدمات به مردم آسیب دیده منطقه، به مشهد بازگشتند.
مسئول تیم دوم اعزامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مسئول بخش اورژانس بیمارستان شریعتی در گفتگو با وب دا گفت: بیشترین علت مراجعه مردم زلزله زده به اورژانس بیمارستای شهدای سرپل ذهاب عفونت های تنفسی، مشکلات گوارشی، گزش ها و تروما بود.
دکتر رضا گلمکانی؛ اظهاز داشت: تیم دوم اعزامی دانشگاه در مناطق زلزله زده کرمانشاه شامل دو متخصص طب اورژانس، متخصص زنان، متخصص عفونی و دو پزشک عمومی بوده است.
وی ادامه داد: دو پزشک عمومی تیم از تاریخ بیست و ششم اسفندماه گذشته تا هشتم فروردین ماه در این مناطق حضور داشته؛ اما چهار عضو دیگر این گروه از دوم فروردین ماه الی هشتم در این مناطق به ارائه خدمت پرداختند.
دکتر گلمکانی تاکید کرد: متخصص زنان و عفونی در ثلاث باباجانی جهت ارائه خدمت به زنان و بیماران عفونی حضور داشتند و علاوه بر این منطقه با حضور در روستاهای اطراف خدمات خوبی را به مردم و بیماران به خصوص در حوزه زنان ارائه دادند.
مسئول بخش اورژانس بیمارستان شریعتی مشهد، خاطر نشان کرد: متخصصین اورژانس همراه با دو پزشک در بیمارستان شهدای سرپل ذهاب مستقر بوده و در خط ابتدایی درمان با توجه به حجم بالای بیماران سطح بندی و تعیین تکلیف بیماران را انجام می دادند.
این متخصص طب اورژانس تاکید کرد: متاسفانه مراجعه به اورژانس در این ایام با توجه به گرمای هوا و افزایش مشکلات عفونی در حال افزایش است؛ به نحوی که روزانه بین 550 تا 600 بیمار به اورژانس بیمارستان شهدای سرپل ذهاب مراجعه می کردند.
وی تصریح کرد: تیم اعزامی دانشگاه به خوبی در این مدت بیماران را بر اساس سطح بندی بستری و یا به بیمارستان های دیگر از جمله کرمانشاه اعزام می کردند.
دکتر گلمکانی از حضور متخصصین جراحی، ارتوپدی، داخلی، اطفال، زنان و قلب به صورت آنکال خبر داد و گفت: هدف ما از حضور در این مناطق علاوه بر همراهی مردم، برداشتن باری از دوش مردم مصیبت دیده بود که البته با استقبال و قدردانی شایان مردم نیز روبه رو شد.
مسئول بخش اورژانس بیمارستان شریعتی مشهد ابراز داشت: بیشترین حجم مراجعه کنندگان به اورژانس بیمارستان را کودکان با مشکلات عفونی و انواع گزش های حشرات و مار تشکیل می دادند و مواردی هم از تصادفات و مشکلات تروما در بین مراجعین مشاهده شد.
این متخصص طب اورژانس وجود متخصصین طب اورژانس در مناطق زلزله زده را بسیار حیاتی دانست و تاکید کرد: جهت تداوم داشتن این پروسه نیاز به حمایت مسئولان است؛ به نحوی که برای تعیین تکلیف کردن بیمار، نیازمند بخش های پشتیبانی هستیم؛ که این حمایت از سوی مسئولین بیمارستان و بخش های پشتیبان با انگیزه بالا قابل مشاهده بود.
دکتر گلمکانی تصریح کرد: در این مناطق کودکان بیش از دیگر گروه ها در معرض خطر هستند و عفونت ها، تب های مقاوم و گزش حشرات نامعلوم و مار در میان کودکان به وفور دیده می شود به شکلی که من در مشهد تا این اندازه با این حجم از بیمار کودک با شرایط عنوان شده مواجه نبوده ام.
مسئول بخش اورژانس بیمارستان شریعتی مشهد در پایان گفت: این حضور برای ما رضایت بخش بوده و امیدوارم توانسته باشیم تا اندازه بسیار کمی از بار موجود بر دوش مردم بکاهیم.