نکات تغذیه ای مهم درسفردانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: برخی مواد و ماده های غذایی مانند اسیدفولیک، زینک، کاکائو، زعفران و ... اثر مثبت بر خلق و خوی افراد می گذارند.

دکتر عبدالرضا نوروزی در این راستا در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: همانطورکه خیلی از کارها و چیزها بر خلق و خو اثر مثبت دارند شواهد علمی نشان داده که برخی از مواد غذایی نیز بر خلق و خو اثر مثبت می گذارند.

وی افزود: یکی از مواد غذایی که می تواند اثر خوبی بر خلق و خوی افراد بگذارد اسیدفولیک است که این ویتامین در سبزیجات سبزرنگ مانند کلم بروکلی و در برخی حبوبات مانند لپه و عدس وجود دارد که حین پخت به غذا اضافه می شود.

دکتر نوروزی به ماده دیگری بنام روی یا زینک اشاره و بیان کرد: ماده روی یا زینک به میزان کافی در غلات سبوس دار و در مغزها مانند بادام هندی و در گوشت قرمز نیز به فراوانی یافت می شود که بر خلق و خو اثر مثبت دارند.

وی هم چنین گفت: ماده ای بنام منیزیم در کارکرد عصبی و بهبود خلق و خو موثر است وجود این ماده باعث ترشح ماده ای از سلولهای عصبی می شود که باعث ارتباط بین سلولهای عصبی می شوند نخود به میزان زیاد دارای منیزیم است هم چنین با توجه به تحقیقاتی که در دانشگاه تهران انجام شده مصرف زعفران باعث بهبود خلق و خو می شود و برای بهبود افسردگی مناسب است.

دانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مصرف زردچوبه در زمینه افزایش خلق و خو را موثر دانست و در ادامه اظهار داشت: هم چنین مصرف کاکائو که در بیشتر شکلات ها وجود دارد نیز اثر خوبی بر خلق و خوی فرد می گذارد کاکائو باعث ترشح ماده ای بنام سروتونین می شود  و این ماده یکی از انواع هورمون های شادی است که باعث اثرگذاری مثبت بر خلق و خوی فرد می شود.

دکتر نوروزی به یکی دیگر از مواد غذایی که بر خلق و خو اثر مثبت می گذارد اشاره و بیان کرد: مصرف لبنیات حاوی پروبیوتیک مانند ماست های پروبیوتیک با تغییر در باکتری های موجود در روده و ترشح برخی مواد اثر مثبت بر خلق وخو دارد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image