استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: ایجاد وضعیت مناسب دهان و دندان با افزوده شدن دانشکده ها به دست نمی آید و با تغییر سبک زندگی و شیوه درست مسواک زدن می توان با پیشگیری در این راستا موفق بود.
دکتر امیر معین تقوی در گفتوگو با وب دا؛ در خصوص روش صحیح مسواک زدن، گفت: هر فرد باید بعد از هر وعده غذایی مسواک بزند؛ اما تاکید بیشتر بر وعده قبل از خواب است؛ زیرا در این زمان عضلات دهان هیچ تحرکی ندارد و بزاق دهان که نقش تمیز کننده دارد کمتر ترشح می شود.
وی بیان داشت: چرخش زبان و حرکت دهان نیز تا حدی سطح دندان را تمیز می کند؛ اما زمانی که فرد خواب است به دلیل توقف تمامی این فعالبت ها میکروب ها با حداکثر توان خود فعالیت می کنند.
معاون تخصصی دانشکده دندانپزشکی مشهد، بیان داشت: مسواک زدن قبل از خواب مسئله بیماری زایی را به شدت کاهش می دهد و به طور معمول توصیه می شود به دلیل زندگی ماشینی حداقل دو بار در شبانه روز از مسواک استفاده شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: نخ دندان نیز باید حداقل یک وعده در شبانه روز استفاده شود و طی تحقیق انجام شده با همکاران گروه اطفال بهتر است ابتدا نخ دندان و در ادامه مسواک استفاده گردد.
دکتر معین تقوی تاکید کرد: نمی توان گفت مدرنیته سلامت دهان و دندان را کاهش یا افزایش داده است؛ زیرا گاهی ما افرادی را می بینیم که علی رغم مسواک نزدن، بیماری لثه و پوسیدگی دندان ندارند؛ اما برخی علی رغم تلاشی که در استفاده از مسواک و نخ دندان نشان می دهند اما از دندان های سالم و سلامت لثه برخوردار نیستند.
مدیر گروه جراحی لثه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به راه حل های موجود جهت کاهش مشکلات دهان و دندان اشاره و اظهار داشت: افزایش تعداد دانشکده ها نمی تواند مشکلات دندانی مردم را کاهش دهد؛ کما این که در حالی در ایران 50 دانشکده دندانپزشکی وجود دارد که در قاره استرالیا وضعیت دندانی مردم با وجود پنج الی شش دانشکده دندان در شرایط بهتری قرار دارد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد تغییر شیوه زندگی را در افزایش سلامت دندان و دهان موثر دانست و گفت: باید به سمت پیشگیری از مشکلات دهان و دندان حرکت کرد؛ که این مهم با افزایش تعداد دانشکده ها اتفاق نمی افتد و در تغییر سبک زندگی مردم نهفته است.
وی در پاسخ به این سئوال که ایمپلنت، درمانی مناسب برای مشکل بی دندانی می باشد یا خیر؟ گفت: بهترین درمان بی دندانی ایمپلنت است؛ اما مردم باید مراقبت کنند تا نزد پزشک متخصص و توانا در این خصوص مراجعه کنند نه دندانپزشکان تجربی که برای بیمار ایجاد مشکل می کنند.
وی اضافه کرد: استفاده از مسواک و نخ دندان بهداشت دهان و دندان را به دنبال دارد؛ البته از دهان شویه نیز می توان استفاده کرد و در این میان انجام معاینات سالیانه دندان پزشکی نیز می تواند در سلامت دندان کمک کننده باشد.
معاون تخصصی دانشکده دندانپزشکی مشهد با بیان این نکته که نباید مشکلات دندان را نادیده گرفت و در هنگام عدم تحمل درد دندان به پزشک مراجعه کرد، گفت: مردم تلاش کنند در صورت ایجاد بیماری های دهان و دندان در همان مراحل اولیه به پزشک مراجعه و اجازه ندهند دندان لق شده و از دست برود.