معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افتتاح فاز اول بیمارستان هاشمی نژاد و تکمیل فاز دوم آزمایشگاه بیمارستان اکبر در سال جاری در دست اقدام است.
به گزارش وب دا؛ دکتر شاپور بدیعی در خصوص آغاز به کار بیمارستان امداد جنوب دانشگاه، با تاکید بر تامین محل اعتبارات این بیمارستان از محل اعتبارات مقام معظم رهبری، گفت: دو روز قبل همراه با معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه جلسه ای در وزارت بهداشت جهت پیگیری این مسئله برگزار شد.
وی ادامه داد: در سال گذشته نیز نمایندگانی از بیت مقام معظم رهبری جهت به سرانجام رسیدن این پروژه به مشهد سفری داشتند و در حال پیگیری این مسئله هستند؛ این در حالی است؛ که نمایندگانی از دولت نیز قبل از عید امسال پیگیر این مسئله شدند؛ که تا دو ماه آینده برنامه های این پروژه مهم شفاف خواهد شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر انجام بررسی ها و ارائه ادامه نقشه و برنامه عملیاتی این پروژه گفت: دانشگاه به شدت به این بیمارستان نیاز دارد و امیدواریم مانند پروژه بیمارستان هاشمی نژاد که سال ها در حد حفر یک چاله بزرگ باقی مانده بود و از سال گذشته با توجه مسئولان به اجرا در آمد به این پروژه نگاه شود.
دکتر بدیعی به همت مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در به سرانجام رساندن پروژه بیمارستان هاشمی نژاد اشاره و بیان داشت: به همت مسئولان دانشگاه ساخت بیمارستان هاشمی نژاد با پیشرفت خوبی در حال انجام است و تلاش می شود تا در سال جاری فاز اول بیمارستان افتتاح شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص برخی شکایات در نبود امکان ارائه مناسب خدمات آزمایشگاهی در بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر، تصریح کرد: بیمارستان اکبر آزمایشات معمول و برخی آزمایشات تخصصی و فوق تخصصی را انجام می دهد.
وی متذکر شد: برخی آزمایشات مانند بیماری های خاص ژنتیکی بنا بر سیاست گذاری های صورت گرفته باید به تهران ارسال و گاه برخی از آزمایشات باید به آزمایشگاه های مرجع در خارج از کشور فرستاده شود؛ که البته در این خصوص طی دو سال گذشته موردی وجود نداشت.
دکتر بدیعی تاکید کرد: مرحله تکمیل فاز دوم آزمایشگاه بیمارستان اکبر طی ماه جاری انجام می شود؛ تا اگر اشکالاتی نیز وجود دارد بر طرف شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد: دو بیمارستان دکتر شیخ و اکبر به عنوان یک مرکز فوق تخصصی اطفال در نظر گرفته می شوند و اگر آزمایشات فوق تخصصی وجود دارد که در بیمارستان اکبر امکان انجام آن نیست در بیمارستان های دکتر شیخ و امام رضا(ع) انجام می شود.
وی ابراز داشت: با اجرای برنامه تحول نظام سلامت خدمات ارزان قیمت تر و در عین حال با کیفیت بیشتر در اختیار مردم قرار می گیرد؛ اما دو مسئله در این میان دارای اهمیت است. در ابتدا این که در پیشرفته ترین مراکز دنیا نیز انجام برخی آزمایشات زمان بر است و برای رسیدن به پاسخ باید زمان مورد نظر طی شود.
دکتر بدیعی اضافه کرد: اما متاسفانه در ذهن مردم این نکته تداعی شده است؛ که پاسخ آزمایشی که انجام می شود باید در همان روز و یا ظرف چند ساعت مشخص شود و هنوز بحث های تخصصی از این دست برای مردم باز نشده است؛ که رسانه ها باید در این خصوص ورود کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: نکته جالب این که بسیاری از ایرانیان مقیم کانادا برای انجام MRI خود به ایران سفر می کنند؛ زیرا در این کشور نوبت MRI در موارد غیر ضروری بیش از 70 روز به طول می انجامد.
وی یادآور شد: در حالی که در دانشگاه مشهد برای موارد اورژانسی در همان روز MRI انجام و اعلام نتیجه ظرف سه ساعت انجام می گردد، در موارد غیر اورژانس نیز پاسخ در روز بعداز انجام MRI ارائه می شود.
دکتر بدیعی افزود: متفاوت بودن نوع آزمایش و تصویربرداری و محدود بودن امکانات، در ارائه پاسخ آزمایشات نقش دارد و در هر صورت موارد اورژانسی در اولویت قرار دارند؛ این نگاه در مورد آزمایشات در همه بیمارستان ها در حال انجام است و مردم باید این موضوع رادرک کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در خصوص برخی گلایه ها در استفاده از دستکش های یکبار مصرف در بیمارستان ها، متذکر شد: بر اساس دستورات کنترل عفونت ما موظف هستیم در برخی موارد از دستکش های کاملا استریل و در برخی موارد از دستکش های یک بار مصرف استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در گذشته نظارت ما در خصوص استفاده از دستکش های استریل در همه موارد وجود نداشت و این در حالی بود؛ که بر اساس پروتکل های کنترل عفونت می توان برای برخی کارها از دستکش یکبار مصرف استفاده کرد.
دکتر بدیعی ابراز داشت: استفاده از دستکش های استریل در مواردی که اصلا کارایی ندارد هزینه اضافی را بر سیستم تحمیل کرده است؛ که در حال حاضر دستورالعمل های کاملا مشخص جهت استفاده از دستکش ها نوشته شده و بر اساس آن رفتار می کنیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: البته برخی پرستاران در این خصوص کمی مقاومت دارند؛ که تجدید در منابع و حرکت در مسیر پروتکل های کشوری می طلبد؛ که در این خصوص تجدید نظر لازم صورت گیرد.
وی به صرفه جویی در منابع اشاره کرد و افزود: در ارزیابی صورت گرفته در کنگره بین المللی پیشگیری از عفونت دست و استراتژی های کنترل عفونت که با حضور مهمانانی از بسیاری از کشورهای دنیا در هفته گذشته برگزار شد، روش دانشگاه مشهد در استفاده از دستکش جهت کنترل عفونت کاملا مطابق با استانداردهای جهانی شناخته شد.
دکتر بدیعی بیان داشت: نباید منابع هدر داده شود و این که پرسنل بیمارستانی برای گزارش دهی از دستکش های استریل استفاده کنند به نوعی نادیده گرفتن منابع است؛ اما در تماس مستقیم با بیمار و خون گیری این حساسیت در استفاده از دستکش استریل وجود دارد.