دانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: برخی مواد غذایی مانند زردچوبه، تخم مرغ، گردو و ... بر افزایش تمرکز موثر هستند.
دکتر عبدالرضا نوروزی در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: تمرکز مناسب یکی از مهم ترین مواردی است که در دوران عصر کامپیوتر و اطلاعات که هر فرد میزان زیاد اطلاعات را با مغز خود آنالیز می کند مورد نیاز است.
وی افزود: در زمینه افزایش تمرکز در دوران تحصیل برای دانش آموزان، دانشجویان و افرادی که شغلی دارند که باید تمرکز بالایی داشته باشند هم چنین در دوران سالمندی که تقویت تمرکز نیز مهم است مصرف برخی از مواد غذایی به افزایش تمرکز کمک خواهد کرد.
دکتر نوروزی به یکی از موادی که بر افزایش تمرکز موثر است، اشاره و بیان کرد: ماده ای مهم بنام کولین به وفور در زرده تخم مرغ یافت می شود که تمرکز را بسیار بالا می برد مصرف یک عدد تخم مرغ در روز به ویژه در دوران امتحانات به دانش آموزان و روزهایی که ساعات طولانی درس دارند و به سالمندان توصیه می شود.
وی اظهار داشت: تحقیقاتی که انجام شده نشان می دهد که کلسترول موجود در تخم مرغ اثر زیادی بر افزایش کلسترول بدن ندارد افرادی که بیماری قلبی عروقی دارند مصرف یک عدد تخم مرغ در طول روز و برای کودکان نیز دو عدد در طول روز مانعی ندارد پروتئین تخم مرغ 8 گرم است مصرف دو عدد تخم مرغ با 120 گرم پروتئین گوشت برابری می کند که نسبت به قیمت نیز به صرفه تر و هم چنین باکیفیت تر است.
دانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اسیدفولیک نیز یکی از ماده هایی است که بر افزایش تمرکز اثر بالایی دارد، تصریح کرد: اسید فولیک یکی از ویتامین های خانواده B است که در سبزی ها و میوه های سبز رنگ مانند کلم بروکلی به میزان زیادی وجود دارد.
دکتر نوروزی در ادامه افزود: ماده روی یا زینک در غذاهای غلات و در پوسته غلات به میزان زیادی یافت می شود بنابراین استفاده از نان های سبوس دار یا استفاده از سبوس در شیر و ماست به ویژه به خراسانی ها که بسیاری از افراد دارای کمبود روی هستند، توصیه می شود.
وی با تاکید بر اینکه اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 نقش خوبی در افزایش تمرکز دارند، اذعان کرد: امگا6 در گردو و تخم کدو به وفور یافت می شود تخم کدو به وفور دارای امگا6 است افراد سالمند بهتر می باشد که روزی یک قاشق غذاخوری مغز تخم کدو مصرف نمایند و 2 عدد گردو در طول روز به ویژه در وعده صبحانه که اثر بسیار موثری در افزایش تمرکز دارد به همه نیز توصیه می شود.
دکتر نوروزی هم چنین گفت: امگا3 نیز ماده ای موثر است که در ماهی به فراوانی وجود دارد به ویژه در ماهی قزل آلا، مصرف دوبار در هفته غذای دریایی به ویژه ماهی نیاز به استفاده از مکمل امگا3 را از بین می برد.
دانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مصرف زردچوبه را نیز برای افزایش تمرکز توصیه و تصریح کرد: زردچوبه ماده ای بنام کورکومین دارد و با توجه به تحقیقاتی که در کشور و در دانشگاه علوم پزشکی مشهد شده است این ماده ضریب تمرکز را افزایش می دهد هم چنین قهوه و چای با توجه به میزان کافئین اثر مثبتی روی مغز دارند.
وی با بیان اینکه دستورات غذایی ساده برای افزایش تمرکز نیز وجود دارد، خاطرنشان کرد: صبحانه حتما باید خورده شود و خوردن صبحانه در اول صبح تا نیم ساعت بعد از بیدار شدن توصیه می شود هم چنین وعده های دیگر غذایی مانند ناهار و شام سرساعت یعنی ناهار بین ساعت 12 تا 3 ظهر و شام بین ساعت 7 تا 9 شب خورده شود وعده های غذایی وقتی دیر خورده می شوند هورمون و آنزیم های بدن آمادگی هضم را ندارند و باعث می شود که جذب مواد غذایی به خوبی انجام نشود.