معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد از برنامه ریزی جامع برای برخورد با مداخله گران و اقدامات غیر قانونی در حوزه سلامت با همکاری ارگان های قضایی و انتظامی خبر داد.
دکتر شاپور بدیعی در گفتگو با وب دا اظهار داشت: در نشستی که به منظور هماهنگی با مسئولان دادگستری و نیروی انتظامی در این معاونت برگزار شد بر فرایند اعمال موارد قانونی از سوی نهادهای ذیربط یکسان در حوزه مداخله گران سلامت تاکید شد.
وی با بیان اینکه مداخله گران حوزه سلامت، سلامت جامعه را تهدید می کنند خاطر نشان کرد: حوزه طب سنتی از مهمترین محورهای برنامه ریزی در راستای جلوگیری از فعالیت مداخله گران به شمار می رود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به نقش آموزش و اطلاع رسانی در ارتقاء سلامت جامعه تاکید کرد و اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی در سال جاری برنامه های آموزشی و آگاه سازی در سطح جامعه گسترش می یابد تا مردم نیز نسبت به مداخله گران سلامت اطلاع بیشتری داشته باشند.
نظارت دقیق بر مداخلات غیر قانونی در طب ایرانی و مکمل
مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در ادامه از نظارت دقیق بر مداخلات غیر قانونی در طب ایرانی و مکمل خبر داد و گفت: حوزه طب ایرانی و مکمل نیازمند گسترش علمی و ضابطه مند شدن است؛ که در این خصوص دانشگاه با راه اندازی سلامت کده ها و مراکزی که پزشکان آموزش دیده در آن فعالیت می کنند وارد عمل شده است.
وی اضافه کرد: متاسفانه در این مسیر با افراد غیر پزشکی مواجه هستیم که مداخلاتی را در زمینه های طب ایرانی و مکمل انجام می دهند.
مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بخشی از این مداخلات مربوط به افرادی است؛ که تحت عنوان فروشندگان گیاهان دارویی در حال فعالیت می باشند و پا را فراتر گذاشته و به موضوع تشخیص، معاینه، درمان و تجویز دارو نیز می پردازند.
دکتر مجتبوی ابراز داشت: فروشندگان گیاهان دارویی مشکلاتی از قبیل ساخت کپسول و قرص به صورت دست ساز را نیز ایجاد کرده اند؛ که این موارد غیر قانونی بوده و تبعاتی را به دنبال دارد.
دکتر مجتبوی ابراز داشت: گروه دیگر از مداخله گران افرادی هستند که پزشک نیستند؛ اما به نوعی در حال طبابت می باشند. تعداد زیادی از این افراد از میان عموم مردم هستند؛ اما متاسفانه از میان طلاب نیز افرادی تحت عنوان اطبای طب اسلامی دیده می شوند.
وی گفت: متاسفانه برخی از مداخله گران از بیمار می خواهند داروهای شیمیایی و درمان پزشکان خود را قطع کنند که این برای بیمار عوارضی را به دنبال خواهد داشت.
مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: توصیه ما این است که مردم از مراجعه به غیر پزشک در حوزه طب ایرانی و مکمل خودداری کرده و ما نیز تا آن جا که بتوانیم نظارت و برخورد خواهیم داشت.
وی اظهار داشت: مبنا بر این است که در زمینه طب ایرانی فقط پزشکان آموزش دیده به صورت قانونی فعالیت داشته باشند زیرا مداخلات غیر قانونی می تواند تاثیر منفی بر سلامت مردم داشته باشد.