انجام آزمایش و مشاوره های ژنتیکی پیش از ازدواج مهمترین عامل در پیشگیری از تولد کودکان مبتلا به تالاسمی به شمار می رود .
به گزارش وب دا، مدیر شبکه بهداشت و درمان بردسکن با اشاره به اینکه تالاسمی يك بيماري همولتيك مادرزادي است كه به ارث ميرسد و در سال ١٩٢٥ شناخته شداظهار داشت : اين بيماري به صورت شديد و خفيف ظاهر ميشود و اگر هر دو والدين داراي ژن معيوب باشند به صورت شديد و در وصورتی که يكي از والدين دارای ژن معيوب باشد به صورت خفيف ظاهر ميشود.
دکتر حسین زاده تصریح کرد : در نوع تالاسمي مینور بیمار می تواند همانند یک شخص سالم به زندگی خود ادامه دهد و تنها در زمان ازدواج باید مراقب باشد اما برعكس اين بيماري حداكثر آزار خود را به بيماران نوع ماژور ميرساند.
وی در ادامه به راههای انتقال این بیماری اشاره کرد و تصریح کرد : که اگر يك زن و شوهر هر كدام داراي نوع كم خوني خفيف تالاسمي باشند، هر يك از فرزندان آنها ٢٥ درصد احتمال ابتلا به تالاسمي ماژور را داشته و ٥٠ درصد احتمال تالاسمي مينور و ٢٥ درصد ممكن است سالم باشند.
دکتر حسین زاده سپس به بررسی علائم و عوارضي كه تالاسمي در بيماران ايجاد ميكند پرداخت و گفت :در نوع ماژور تالاسمي (كم خوني شديد) هموگلوبين خون غيرطبيعي به نام F يا جنيني افزايش يافته و هموگلوبين قرمز خون كاهش پيدا ميكند، كودكي كه اين بيماري را در خود دارد كم خون است و اين كم خوني باعث بزرگ شدن طحال و كبد و تغيير قيافه ظاهري او ميشود.
وی گفت تنها با انجام آزمايش خون از نظر كم خوني ( CBC و هموگلوبين A2 ) و انجام آزمايش روي جنين در هفتههاي اول حاملگي در دوران بارداري ميتوان از بروز این بیماری پیشگیری کرد
مدیر شبکه بهداشت و درمان بردسکن در خصوص درمان تالاسمی گفت شایعترین درمان برای تمامی اشکال تالاسمی تزریق سلول های قرمز خونی (انتقال خون )است.
وی یادآور شد : در بردسکن 24زوج مشکوک ، 9 زوج ناقل و سه کودک مبتلا به تالاسمی ماژور وجود دارد که در اثر غفلت زوجین جوان متاسفانه هر سال به اين تعداد نيز اضافه ميشوند.