استاد گروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: بیماران کلیوی و افراد مبتلا به فشار خون و دیابت پیش از روزه داری با پزشک خود مشورت داشته باشند.
دکتر رضا مهدوی در گفتگو با وب دا اظهار داشت: برخی بیماری های کلیوی به ویژه افرادی که به نارسایی کلیه مبتلا و تحت نظر پزشک هستند باید در طول روز دارو مصرف کرده و بدن آنها با کمبود آب مواجه نشود. به همین دلیل پیش از روزه داری باید حتما با پزشک خود مشورت داشته باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: افراد مبتلا به دیابت به ویژه آنهایی که دیابت سبب آسیب به کلیه شده، و افراد دارای فشار خون بالا نیز پیش از اقدام به روزه داری باید باپزشک مشورت کنند.
دکتر مهدوی با اشاره به افرادی که حتی یکبار دچار سنگ کلیه شده اند و سنگ آنها دفع شده است، اظهار داشت: این افراد با شرایط و احتیاطات لازم مانند خوردن مایعات فراوان در سحر و در طول افطار تا سحر، خوردن غذای کم نمک، قرار نگرفتن در معرض تابش آفتاب و پیشگیری از تعرق می توانند روزه بگیرند، اما افرادی که سنگ کلیه دارند و سنگ آنها دفع نشده است و افرادی که در سال بیش از دو بار دچار سنگ کلیه و دفع آن شده اند و آنهایی که کلیه سنگ ساز دارند نباید روزه بگیرند این افراد باید در طول روز مایعات فراوان بنوشند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: افرادی که پیوند کلیه انجام داده اند و باید دارو استفاده نمایند و استرس هم نداشته باشند و افرادی که دچار بیماری بدخیم سیستم ادراری مانند کسانی که سرطان مثانه، سرطان کلیه و سرطان پروستات و تحت نظر پزشک هستند نباید روزه بگیرند اما اگر درمان آنها تمام شده و پزشک اجازه روزه داده، می توانند با احتیاطات لازم روز بگیرند.
وی با بیان اینکه روزه برای سلامتی مفید است، اذعان کرد: اگر روزه برای سلامت فرد مضر باشد نباید روزه گرفت و باید برای روزه گرفتن با پزشک متخصص مشورت کرد.
دکتر مهدوی توصیه کرد: برای سلامتی کلیه ها، روزه داران باید سبزی و میوه فراوان و تازه مصرف و از خوردن مواد پروتئینی زیاد مانند گوشت قرمز پرهیز نمایند زیرا اسیداوریک در طول روز در خون و کلیه ها بالا می رود و اسیداوریک می تواند منشا تشکیل سنگ کلیه در آینده شود.
وی همچنین خواستار شد: بهتر است مایعات فراوان به ویژه آب و چای کمرنگ زیاد نوشیده شود از پرخوری و خوردن بیش از حد مواد نشاسته ای، پروتئینی، چرب و پرنمک پرهیز شود.