عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مننژیت امکان دارد به دنبال سرماخوردگی ایجاد شود، تصریح کرد: گرفتن مایع نخاعی از کمر برای تشخیص مننژیت ضروری است.

دکتر محمدحسن اعلمی در گفتگو با خبرنگار وبدا گفت: مننژیت ورم پرده های مغز است که ابتلا به آن ممکن است به دنبال سرماخوردگی ایجاد شود.

وی افزود: علائم و نشانه های مننژیت بیشتر شبیه آنفولانزا است ولی به سرعت کودک یا شیرخوار بدحال می شود نشانه های اولیه مننژیت شامل تب، سردرد، استفراغ و احساس بی حالی می باشد از نشانه های دیگر درد دست و پا، رنگ پریدگی یا کبودی های پوست و سردی دست و پاها است.

فوق تخصص عفونی کودکان؛ سفتی گردن و حالت گیجی یا خواب آلودگی و ترس از نور را از نشانه های دیررس مننژیت دانست و تصریح کرد: تنفس تند و لرز از دیگر علائم مننژیت در کودکان و سفت بودن یا برجسته بودن ملاج از سایر علائم مننژیت در شیرخواران و کودکان کوچکتر می باشد.

وی اظهار داشت: کودکانی که به مننژیت مبتلا می شوند بی قرار هستند و ناله می کنند تشنج و تکان های پشت سرهم دارند و امکان دارد شل و بی حال شوند و شیرخوران خوب شیر نخورند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مادران توصیه کرد: ماردران باید به هنگام تب یا بی حالی بدن کودکان خود را بررسی کنند که اگر با قرمزی یا کبودی مواجه شدند کودک را  هر چه سریع تربرای ویزیت نزد پزشک منتقل نمایند.

دکتر اعلمی در ادامه افزود: گاهی علائم به سرعت پیشرفت می کنند و کودک ظرف چند ساعت بدحال می شود.

 وی با اشاره به اینکه خطر ابتلا به مننژیت کم است ولی وجود دارد، تصریح کرد: مننژیت از طریق ترشحات دهان و بینی قابل انتقال می باشد واکسیناسیون می تواند در اکثر موارد از مننژیت پیشگیری کند.

دکتر اعلمی با اذعان به اینکه درمان مننژیت در بیمارستان انجام می شود، اظهار داشت: متاسفانه برخی از کودکان دچار عوارضی شامل کم شنوایی یا کاهش بینایی و افت یادگیری و گاها فلج می شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در مراحل اولیه تشخیص مننژیت سخت است با توجه به علائم و نشانه های گفته شده بایستی با کوچکترین شک به پزشک مراجعه کرد در صورتی که کودک 24 ساعت در بیمارستان آنتی بیوتیک دریافت کند بیماری دیگر قابل انتقال نیست.

فوق تخصص عفونی کودکان در رابطه با روش تشخیص مننژیت تصریح کرد: مایع مغزی نخاعی یا همان به اصطلاح آب کمر در حالت طبیعی مایع شفاف، بی رنگ و حاوی مواد مغذی است و هم چنین مشابه بالشتک برای نخاع و مغز می باشد و برای تشخیص مننژیت گرفتن آب کمر ضروری است که معمولا با استفاده از یک سوزن مخصوص در ناحیه پایین کمر مقداری مایع نخاعی گرفته و برای آنالیز به آزمایشگاه ارسال می شود.

دکتر اعلمی در ادامه افزود: بر اساس جواب کشت بهترین آنتی بیوتیک انتخاب می شود جواب اولیه ظرف چند ساعت آماده خواهد شد ولی جواب کشت 48 تا 72 ساعت طول می کشد در صورتی که جواب مایع عفونت ویروسی باشد ممکن است کودک زودتر مرخص شود.

وی با تاکید بر اینکه گرفتن آب کمر برای تشخیص مننژیت باعث فلج یا عقیمی نمی شود، اذعان کرد: بعد از گرفتن مایع مغزی نخاعی ممکن است کودک تا روز بعد کمی ناراحت یا درد ملایم در ناحیه کمر داشته باشد گرفتن آب کمر خطر بسیار کمی دارد و معمولا همراه با عوارض نمی باشد.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image