با حضور معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رییس و جمعی از معاونین دانشگاه علوم پزشکی مشهد نشست پی گیری برنامه نظام ارجاع و سطح بندی خدمت در این دانشگاه برگزار شد.
دکتر جان بابایی در گفتوگو با وب دا؛ در خصوص برگزاری این نشست گفت: این نشست به منظور بررسی سه موضوع استحقاق سنجی، نظام ارجاع و سطح بندی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
وی ضمن تاکید بر وجود هر سه مورد در قانون و اسناد بالادستی کشور، خاطر نشان کرد: خوشبختانه نظام ارجاع و سطح بندی در برخی استان ها آغاز شده است و استان خراسان رضوی و مشهد در این خصوص زیر ساخت و نرم افزار بسیار خوبی برای ارجاع دارند.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تصریح کرد: در این دانشگاه نرم افزار سینا و HIS که در بیماستان ها وجود دارد توسط دانشگاه ساخته شده است؛ که نیاز دارد میان افزاری جهت ایجاد ارتباط بین HIS و برنامه سینا؛ که در حوزه بهداشت است ساخته شود.
دکترجان بابایی ساخت این نرم افزار را کاری ساده و یکی از مهمترین اهداف از برگزاری این جلسه دانست و ابراز داشت: استان خراسان و مشهد اگر تلاش جزئی در این خصوص داشته باشند بلافاصله می توانند این ارتباطات را بین HIS و نرم افزار بهداشت سینا برقرار کنند تا بتوانند نوبت دهی و ارجاع الکترونیک و ارتباطات با قسمت پاراکلینیک را داشته باشند.
وی تاکید کرد: در ادامه جلسه به سطح بندی خدمت که جزو قوانین برنامه ششم می باشد پرداخته شد. در اسناد بالا دستی عنوان شده است که در قالب نظام ارجاع باید بدانیم در سطوح مختلف بیمارستانی چه خدمتی را باید افراد دریافت کنند.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: دانشگاه مشهد جزو دانشگاه های پیشرو در این خصوص بوده که موفق به آغاز کار شده است. البته در هیچ دانشگاهی این کار به اتمام نرسیده؛اما در این میان برخی دانشگاه ها موفق تر از دیگر دانشگاه هاحرکت می کنند که دانشگاه مشهد جزو این موارد می باشد.
دکتر جان بابایی موضوع سوم مورد بررسی در این نشست را استحقاق سنجی عنوان کرد و بیان داشت: یکی از کارهایی که به صورت مشترک بین حوزه معاونت درمان، بیمه و ای تی وزارت بهداشت آغاز شده استحقاق سنجی افراد می باشد.
وی ابراز داشت: استحقاق سنجی به این معنا که مشخص شود افراد هنگامی که وارد بیمارستان و یا کلینیک ها می شوند از طریق شناسایی که از طریق دفترچه اتفاق می افتد دارای چند دفترچه بیمه بوده و در صورتی که در دفترچه ها همپوشانی وجود داشته باشد یکی از دفترچه ها حذف می شود.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: فاز بعدی به عنوان استحاق هویت به دنبال این است که به هر فردی که وارد بیمارستان می شود یک کد HID داده شود و تا هنگام ترخیص این کد همراه فرد باشد و در ادامه بارگذاری خدمات روی سیستم HIS می باشد تا استحقاق خدمت نیز مشخص شود.
دکتر جان بابایی بیان داشت: بنابراین در فاز اول استحقاق هویت با دفترچه مشخص می کنیم که آیا فرد هویت مناسبی برای دفترچه دارد و چند دفترچه در اختیار او است و در فاز بعد که استحقاق خدمت است مشخص می شود آیا خدماتی که این فرد می خواهد دریافت کند جزو گایدلاین ها و استانداردهای خدمت کشوری می باشد یا خیر؟
وی یادآور شد: انتظار داریم دانشگاه مشهد با توجه به زیرساخت هایی که در اختیار دارد در خصوص این سه موضوع جزو دانشگاه های پیشرو باشد.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: این به تلاش دانشگاه مشهد در برگزاری جلسات منظم باز می گردد و از طرف دیگر نیازمند حمایت های وزارت بهداشت از جهت رفع موانعی است که ممکن است در اجرا با آن برخورد کنند؛ که در این خصوص جزو تعهدات ما است که از نظر مالی و معنوی بتوانیم به دانشگاه مشهد کمک کنیم.
گفتنی است در این نشست دکتر بهرامی؛ معاون بهداشت، دکتر شاپور بدیعی؛ معاون درمان و دکتر محمد حسین بحرینی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد حضور داشتند.