دانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه چاقی در کودکان ایرانی شیوع دارد، تصریح کرد: میزان چاقی در کودکان در برخی مناطق کشور از میانگین کشوری بالاتر است و تا 10 سال آینده می تواند به یک مشکل بهداشتی تبدیل شود.

دکتر عبدالرضا نوروزی در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: یکی از مشکلات مهم سلامت که جوامع بشری را در دنیا و کشور ایران تهدید می کند بحث مربوط به چاقی کودکان است که به صورت یک مشکل بهداشتی در آمده است .ما با کودکانی مواجه هستیم که از سن 4 الی5 سالگی چاق هستند و در تمام طول عمر خود چاق می مانند.

وی افزود: در نسل قدیم در یک مدرسه با جمعیت 300 یا 400 نفر دانش آموز تنها دو نفر چاق بودند و بحث اضافه وزن بعد از ازدواج و بعد از سربازی شروع می شد اما در نسل جدید کودکانی را داریم که از کودکی با چاقی به بزرگسالی می رسند این کودکان چاق و دارای اضافه وزن وقتی به سن 60 سالگی برسند اختلالات متابولیکی شدید، چربی خون بالا، کبد چرب، قند خون، بیماری های قلب و عروق و ... خواهند داشت.

دکتر نوروزی با بیان اینکه چاقی در کودکان ایرانی شیوع دارد و این شیوع در مناطق مختلف  متفاوت است اظهار داشت: در کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان این شیوع کمتر است و در مقابل آن در تهران، کرج، مشهد، استان های شمالی، شمال غرب و ارومیه بالاترین شیوع چاقی را داریم در مشهد، کرج و تهران 32 درصد از کودکان دچار چاقی و اضافه وزن هستند که از میانگین جهانی بالاتر است.

دکتر نوروزی با بیان اینکه مطالعات زیادی در خصوص چرایی چاق بودن افراد انجام شده است، اذعان کرد: تغییر نوع غذا، افزایش حجم غذا، افزایش سایز وعده های غذایی، فراهم بودن غذاهای آماده و بیرونی، عدم امکانات فعالیت بدنی برای بچه هایی که با فرهنگ آپارتمان نشینی عادت کرده اند، تعداد بچه های کم در خانواده ها، استفاده زیاد از تب لت، بازی های کامپیوتری و تلویزیون از علل ایجاد چاقی در کودکان می باشد.

دانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار داشت: بر اساس تحقیقات انجام شده، در حال حاضر دل بخواه ترین اسباب بازی کودکان بچه های بالای 5 سال تب لت است و تماشاکردن تلویزیون بیش از دو ساعت، فشارهای کلاس های تقویتی و آمادگی در طول سال، مدرسه رفتن و ... فعالیت بدنی کودک را کاهش می دهد و باعث چاقی می شود.

وی با بیان اینکه بچه ها نسبت به اضافه وزن و بیماری ها حساس تر هستند، تصریح کرد: اگر فرد بزرگسال باید 20 درصد اضافه وزن داشته باشد که دچار کبد چرب یا مقاومت انسولین در او ایجاد شود در کودکان 10 الی 12 درصد است.

وی توصیه کرد: محدود کردن تماشای تلویزیون، بازی های کامپیوتری، استفاده از تب لت، فعالیت بدنی مناسب و شرکت در کلاس های ورزشی، محدود کردن خوردن غذا در خارج از منزل، خوردن صبحانه تا نیم ساعت پس از بیدار شدن در منزل نه در مدرسه و محل کار، خوردن وعده های غذایی با اندازه کوچکتر از جمله راهکارهای کنترل و کاهش وزن به شمار می رود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image