استادیار دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد  در خصوص کاهش تشنگی گفت: بوییدن خیار، سیب و گلاب احساس تشنگی را کمابیش کاهش می‌دهد.

دکتر مجید انوشیروانی در گفتگو با خبرنگار وب‌دا با اشاره به چند نکته درباره تشنگی گفت: از دیدگاه طب ایرانی، احساس تشنگی گاه ناشی از افزایش حرارت در قلب است نه کاهش میزان آب یا افزایش غلظت اسمولیت‌ها (نمک) در خون، در این صورت، بوییدن خیار، سیب و گلاب احساس تشنگی را کمابیش کاهش می دهد همچنین تنفس در هوای خنک نیز احساس تشنگی را کمتر می کند.

وی افزود: هیچکدام از این اقدامات، محتوای آب داخل عروق را افزایش نمی‌دهند بلکه با بهبود خودتنظیمی دما و تعدیل حرارت داخلی بدن و کاهش پرکاری سیستم سمپاتیک قلبی، احساس عطش را کم کرده و ضمناً از تحلیل رطوبتهای بدنی جلوگیری می‌کنند.

دکتر انوشیروانی با بیان اینکه «تشنگی شدید همراه با میل زیاد به نوشیدن آب سرد، طبیعی نیست»، اظهار داشت: اگر این میل با علائمی مانند نفخ و سنگینی معده و آبریزش شبانه دهان همراه باشد، ممکن است ناشی از وجود بلغم شور و گرم در معده باشد. در این حالت، تشنگی با نوشیدن آب سرد و یخ تسکین نمی یابد و حتی بیشتر نیز می‌شود.

استادیار دانشکده طب ایرانی اذعان کرد: برای بهبود این گونه تشنگی، نوشیدن آب سرد و یخ ممنوع است و بجای آن باید حدود 10 روز شربت سکنجبین با دمای ولرم مایل به داغ نوشیده ‌شود.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image