استاد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: اگر نوجوانان در محدوده وزن طبیعی بوده و علائم سوء تغذیه نداشته باشند برای 16 ساعت ذخیره قندی لازم را در بدن خود دارا می باشند و از این جهت نباید والدین نگرانی داشته باشند.

دکتر نعمتی در گفت‌وگو با وب دا؛ در خصوص تاثیر روزه داری بر بدن، گفت:  اخیرا روزه داری متناوب در مقالات علمی مورد توجه قرار گرفته است؛ که بر اساس این تحقیقات گرفتن روزه موجب شکسته شدن مقاومت بدنی در کاهش وزن می شود.

وی ضمن تاکید بر این نکته که روزه داری سوخت و ساز بدن را تامین و تنظیم می کند، بیان داشت: در این تحقیقات مشخص شده است؛ که دو روز روزه بودن در هفته می تواند در کنترل وزن بدن تاثیر گذار باشد و این مهم در دین اسلام نیز با تاکید بر داشتن روزه مستحبی در  روزهای دوشنبه و چهار شنبه خود را نشان می دهد.

در ادامه دکتر نعمتی بر وجود برخی سوالات در خصوص روزه داری در میان نوجوانان اشاره و ابراز داشت: اگر نوجوانان در محدوده وزن طبیعی بوده و علائم سوء تغذیه نداشته باشند برای 16 ساعت ذخیره قندی لازم را در بدن خود دارا می باشند.

این متخصص تغذیه بیان داشت: از این جهت نباید والدین نگران ابتلای نوجوانان خود به سوء تغذیه و در نتیجه کوتاه قدی با توجه به قرار داشتن در سن رشد شوند.

استاد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: بر اساس تحقیقات علمی گسترده انجام شده ناشتایی و روزه داری موجب تحریک هورمون رشد می شود.

دکتر نعمتی، در تکمیل صحبت خود ضمن رد این نکته که روزه داری موجب بلوغ زودرس در دختران می شود، اظهار داشت: بر اساس تحقیقاتی که بر روی دختران 9 ساله از سوی کمیته امداد در چند سال گذشته انجام شده است، روزه داری تاثیر منفی بر روی هورمون های رشد نداشته و هیچ منع علمی در این خصوص وجود ندارد.

این متخصص تغذیه تاکید کرد: در ماه رمضان وزن کاهش می یابد و کم خوری مورد تمرین قرار می گیرد. بر این اساس در صورتی که اصول تغذیه ای در هنگام روزه داری به خوبی رعایت شود وزن انسان حدود دو کیلو کاهش می یابد.

استاد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراز داشت:  در روزه داری معمولا افراد گرسنگی طولانی را تجربه می کنند؛ که نباید با پرخوری در هنگام افطار و سحر این روند را دچار اخلال و و افزایش وزن را برای خود ایجاد کنند.

دکتر نعمتی تصریح کرد: اصول تغذیه ای در هنگام روزه داری با زمان های دیگر تفاوت چندانی ندارد؛ البته در ماه مبارک رمضان ممکن است به دلیل کاهش مصرف میوه و سبزی و استفاده زیاد از شیرینی ها، ویتامین های بدن کم و منجر به یبوست شود.

وی بیان داشت: هر اندازه فرد در هنگام سحر پرخوری کند تا در طول روز گرسنگی کمتری را تجربه نماید در نهایت وعده غذایی مورد استفاده وی پس از هفت الی هشت ساعت هضم می شود و این پرخوری تنها تشنگی در طول روز را به دنبال خواهد داشت.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image