استاد گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: برای اینکه از اثرات مضر آفتاب در امان باشیم چه در هوای آفتابی و چه در هوای ابری باید از کرم ضد آفتاب استفاده کنیم.
دکتر مهناز بنی هاشمی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه بیشترین شدت تابش اشعه فرابنفش را در فصل تابستان مشاهده می نمائیم که بعلت عمودی تر تابیدن نور خورشید در این فصل است خاطر نشان کرد: کِرِمهای ضدآفتاب میتواند به صورت لوسیون، اسپری، ژل یا سایر داروهای موضعی وجود داشته باشد این مواد با فرمولاسیونهای مختلفی تهیه و عرضه میشوند که می توان برای جلوگیری از آسیب به پوست از آن استفاده کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: ضدآفتابها یا جاذب اشعه هستند یا به طور فیزیکی با مسدود کردن اشعه از نفوذ اشعه uv A &B آفتاب جلوگیری می کنند و توان آنها در محافظت از نور آفتاب با واحد SPF Sun Protection factor بیان میشود.
وی با تاکید بر اینکه محققان در بررسیهای علمی، هیچگونه ارزشی برای SPF بالاتر از 50 قائل نشده اند اظهار داشت: هنگام خرید کرم ضد آفتاب دنبال کلمههای broad spectrum یا (طیف وسیع) روی بستهبندی یا بدنهی ضد آفتاب بگردید این عبارات نشاندهندهی آن است که کرم شما میتواند از پوست در برابر هر اشعه خورشید محافظت کند .
استاد گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد به روش های استفاده از ضد آفتاب اشاره کرد و گفت: بهترین زمان استفاده از ضد آفتاب 30دقیقه پیش از خروج از منزل است که باید یک لایه از کرم را در تمام بخشهای پوست خود پخش کند.
دکتر بنی هاشمی افزود: اگر بدن یا صورت خیس شده است یا اگر فرد بیرون از خانه در معرض نور خورشید قرار گرفت، هر 80 دقیقه کرم ضد آفتاب باید تمدید شود.
وی افزود: کرم ضد آفتاب ممکن است به دلیل تعریق بدن بعد از مدتی پاک شود، پس اگر فرد به صورت مداوم در آفتاب ایستاده است؛ ضد آفتاب خود را هر دو ساعت یک بار تمدید کند.
متخصص پوست و مو و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: افراد قبل از خرید کرم ضد آفتاب نوع پوست خود را بشناسند اگر دارای پوست چرب هستند از کرم هایی استفاده کنند که oil free باشد و اگر پوست حساسی دارند از کرم های مخصوص پوست خود استفاده کنند.
وی تاکید کرد: واقعیت این است که هیچ ضد آفتابی مصونیت کامل ایجاد نمی کند و همان طور که گفته شد استفاده از این مواد تنها یکی از راه های محافظت از اشعه ی خورشید است و برای محافظت کامل حتی الامکان در ساعاتی که خطر تابش اشعه بیشتر است در معرض آن قرار نگیریم همچنین توصیه می شود از لباسهای پوشیده و پارچه هایی که الیاف آنها محکم به هم بافته شده باشد و از کلاه با لبه های بزرگ که حداقل CM 7 لبه دور تا دور کلاه باشد تا همه قسمتها را خصوصاً گوش ها را محافظت نماید استفاده شود.