مدیر طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: عمده فعالیت های این مدیریت در سال 97، گسترش علمی، منطقی و قانونی طب سنتی و نظارت بر اماکنی است که به ارائه خدمات طب سنتی می پردازد.

مدیر طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت‌وگو با وب دا؛ در خصوص عمده برنامه های این مدیریت در سال 97، گفت: از عمر این مدیریت کمتر از هشت ماه گذشته و به مدت چند ماه است چندین همکار کارشناس به این مجموعه افزوده شده است.

وی ادامه داد: عمده فعالیت های این مدیریت در سال قبل بر دو محور گسترش علمی، منطقی و قانونی طب سنتی و نظارت بر اماکنی که به ارائه خدمات طب سنتی می پردازند متمرکز بوده است.

دکتر سید جواد مجتبوی ابراز داشت: در سال جاری با توجه به افزوده شدن نیروهای جدید به این مدیریت این دست از فعالیت ها با توجه به وسعت حوزه نظارت با حدود بیش از سه میلیون نفر جمعیت در شهر مشهد و دیگر شهرستان های تابعه گسترش بیشتری پیدا کرده است.

مطب ها، درمانگاه ها و عطاری ها از مراکز ارائه خدمات طب سنتی هستند

دکتر مجتبوی بیان داشت: مراکز ارائه خدمات طب سنتی در برخی مطب ها، درمانگاه ها و عطاری ها متمرکز است؛ که عمدتا هر کدام از این مراکز تعاریف خاص خود را دارد.

وی ابراز داشت: بیشترین فعالیت عطاری ها در حوزه مشاوره، پیچیدن نسخه های گیاهی و دادن مفردات به بیماران است؛ اما اجازه انجام ویزیت به آن مفهوم که پزشکان در این حوزه امکان حضور را دارا می باشند و انجام خدماتی مانند حجامت، زالو و غیره را ندارند.

 مدیر طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: پزشکان نیز آموزش های لازم را در خصوص انجام خدمات عنوان شده در مطب های خود دیده اند و در درمانگاه ها نیز باید به این ترتیب عمل شود.

دکتر مجتبوی به نظارت های در حال انجام این مدیریت اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به این که در این حوزه تا کنون نظارت ها تا این اندازه قوی نبوده است تا حدی اوضاع نابسامانی وجود دارد؛ که تلاش داریم تا در سال جاری این موارد را دنبال کنیم.

طرح زمینه ادغام طب ایرانی در شبکه بهداشت چناران به صورت پایلوت در حال انجام است

 وی به یک بخش از توسعه طب سنتی با همکاری دانشکده طب ایرانی و مرکز بهداشت استان اشاره کرد و اظهار داشت: طرحی در زمینه ادغام طب ایرانی در شبکه بهداشت و در خانه های بهداشت چناران به صورت پایلوت (بررسی) وجود دارد؛ که در صورت به دست آوردن نتایج خوب در سال های بعد در سایر شهرستان ها نیز اجرایی می شود.

مدیر طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: در این طرح بخشی از خدمات طب سنتی توسط بهورزان، کارشناسان و پزشکان در خانه های بهداشت و مراکز بهداشت درمانی قابل ارائه می باشد.

دکتر مجتبوی در تشریح بیشتر این طرح ضمن بیان این که در ابتدای کار هستیم و هیچ چیز قابل پیش بینی نیست، خاطر نشان کرد: این خدمات در سطح ابتدایی می باشد و بیشتر بر آموزش تندرستی بر اساس توصیه های طب سنتی و پیشگیری مطرح است و این امکان وجود دارد شکل آماده برخی اقلام و داروهای گیاهی خیلی ساده نیز در خانه های بهداشتی ارائه شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image