استادیار گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افراد افسرده دنیا را بصورت تیره می بینند انگار که عینک دودی بر چشم دارند.

دکتر علی ثاقبی در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: افسردگی یک اختلال روانپزشکی و با آن چیزی که در ذهن مردم است و هر حالت غمگینی را به اشتباه افسردگی می گویند، متفاوت است.

وی با بیان اینکه افسردگی، غمگینی نیست، اظهار داشت: در افسردگی روح زندگی در فرد خاموش می شود از روزمره های زندگی که در گذشته لذت می برد در زمان افسردگی هیچ لذتی از هیچ چیزی نمی برد.

دکتر ثاقبی به شناخت فرد افسرده اشاره و بیان کرد: افراد افسرده با تغییر محیط و شادی و شور خلق شان شاد نمی شود این افراد دنیا را تیره می بینند انگار که عینک دودی بر چشم دارند زندگی خود را بسیار بد می دانند و ناامید به آینده هستند و در همه حال خودشان را مقصر می دانند و احساس گناه می کنند.

وی با بیان اینکه در افراد افسرده یکسری علائم بصورت تغییرات در جسم آنها ایجاد می شود، اظهار داشت: این افراد دچار اختلال در خواب بصورت کم خوابی یا پرخوابی و اختلال در اشتها بصورت کم یا پراشتها، کاهش وزن، افت در سطح انرژی، افت در میل جنسی و سخت گیری در تصمیمات می شوند.

استادیار گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه تصریح کرد: فراموشکاری، کاهش تمرکز، حالت بی قراری، کندی در حرکات تحریک پذیری و عصبی شدن و درگیر شدن ذهن به مرگ و خودکشی از دیگر علائم این بیماری به شمار می رود.

دکتر ثاقبی با اشاره به اینکه افسردگی در کودکان و سالمندان علائم متفاوت دارد، خاطرنشان کرد: این علائم بیشتر در افراد بالغ معمول و بیشتر حدود سن 40 سالگی رخ می دهد و در خانم ها دوبرابر آقایان و در افراد تنها به ویژه کسانی که عزیز خود را از دست داده اند یا مطلقه هستند مشاهده می شود.

وی اذعان کرد: اگر این علائم و مشخصات به مدت دو هفته و بیش از آن وجود داشته باشد روانپزشک را به سمت تشخیص حالت افسردگی در فرد سوق می دهد.

استادیار گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه افزود: برخی از بیماری های طبی و مصرف برخی داروها عوارضی مانند علائم افسردگی ایجاد می کنند که در تشخیص افسردگی باقی موارد باید رد شود.

دکتر ثاقبی با اشاره به اینکه ترکیب سه فاکتور بیولوژیک، روانشناختی و اجتماعی و محیطی از علت های ایجاد افسردگی هستند، اظهار داشت: فاکتور بیولوژیک مانند بیماری های طبی و زمینه های ژنتیک، فاکتور روانشناختی مانند زمینه ای شخصیتی فرد، اتفاقات دوران کودکی و ... و فاکتور اجتماعی و محیطی مانند مسائل جسمی، شغلی، روابط نارضایتی بین فردی، به دست آوردن یا از دست دادن جایگاه یا عزیز و ... مستعد کننده فرد به افسردگی هستند.

وی در خصوص درمان افسردگی گفت: از سبب شناسی می شود تشخیص داد که درمان به چه صورت خواهد بود در زمینه بیولوژیک از دارودرمانی استفاده می شود اما متاسفانه در جامعه نگرش خوبی به داروها ندارند و ذهنیت اشتباه این است که فکر می کنند همه داروهای روانپزشکی اعتیادآور است.

دکتر ثاقبی در ادامه تصریح کرد: درمان دوم جنبه روانشناختی است در این زمینه درمان های شناختی و رفتار درمانی، زوج درمانی و خانواده درمانی انجام و درمان های تحلیلی از طریق گفتگو  انجام می شود تاثیر دارو درمانی و روان درمانی بر مغز به یک اندازه است.

وی به درمان تحریک مغزی نیز اشاره و بیان کرد: با امواج مغناطیسی و الکتروشوک مغز را تحریک می کنند که افسردگی را بهبود می بخشد این نوع درمان نیز جزء درمان های بیولوژیک و نوردرمانی نیز جزء همین درمان است.

دکتر ثاقبی در خصوص نوردرمانی اذعان کرد: نوردرمانی بیشتر برای افسردگی های فصلی انجام می شود بطوری که فرد روبروی دستگاهی شبیه لامپ باید قبل از طلوع آفتاب هر روز بین یک تا دوساعت بنشیند و نور بگیرد.

وی همچنین افزود: گاهی اوقات افسردگی بخاطر یک اتفاق در زندگی رخ می دهد که با حذف آن اتفاق افسردگی نیز از بین می رود.

دکتر ثاقبی با بیان اینکه خانواده ها از نصیحت های بی مورد خودداری کنند، توصیه کرد: نگویند "تو باید به خودت کمک کنی" باید او را به پیگیری و درمان تشویق نمایند فرد افسرده با نوع افسردگی و با نظر پزشک می تواند برخی مسئولیت ها را انجام ندهد یا کاهش دهد و در عوض مسئولیت مهم پیگیری درمان را انجام دهد.

وی اظهار داشت: در افسردگی فکر به خودکشی و مرگ خیلی مهم است و حتما باید توسط روانپزشک بررسی شود افسردگی را باید جدی گرفت زیرا می تواند بیماری های زمینه ای را تشدید کند و جسم فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image