راه اندازی 9 پایگاه اورژانس 115 شهری و روستایی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد راه اندازی 9 پایگاه اروژانس 115 در مناطق زیر پوشش دانشگاه را از جمله اقدامات این معاونت در سه ماهه نخست سال جاری عنوان کرد.
به گزارش وب دا، دکتر شاپور بدیعی اظهار داشت: این پایگاه ها در شهرهای مشهد، طرقبه شاندیز، کاشمر و بردسکن در راستای افزایش سرعت خدمات رسانی به زائران و مجاوران بارگاه منور حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه در فصل بهار 73 هزار ماموریت توسط اورژانس 115 در محورهای شهری و بین شهری صورت گرفت خاطر نشان کرد: از این تعداد 13 هزار و 400 مورد مربوط به سوانح ترافیکی بود و بیش از 45 هزار نفر بیمار نیز از ماموریت های ترافیکی و غیر ترافیکی به مراکز درمانی انتقال داده شدند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دسترسی عادلانه و همگانی به خدمات سلامت باکیفیت را از مهمترین اهداف این معاونت برشمرد و اظهار داشت: بر این اساس عملکرد موسسات پزشکی به صورت مستمر پایش و مورد ارزیابی قرار می گیرد.
دکتر بدیعی خاطر نشان کرد: در این مدت یک هزار و 170 بازدید از مراکز درمانی و بیمارستانی انجام و طی آن 585 بخش درمانی مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت.
وی خاطر نشان کرد: همچنین در این مدت 468 بازدید از درمانگاه های تخصصی و عمومی، مطب های پزشکان، موسسات تصویربرداری، دندانپزشکی انجام شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اجرای طرح ارزشیابی مراکز درمانی بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت را از دیگر اقدامات برشمرد و اظهار داشت: در این مدت 18 مورد ارزیابی بیمارستان های عمومی و تخصصی،192 مورد ارزیابی از سایرمراکز درمانی( درمانگاه های عمومی و تخصصی، بینایی سنجی، جراحی محدود، سوء مصرف مواد، فیزیوتراپی و ...)و 166 مورد بازدید از مراکز درمانی جهت تایید نقشه فضاهای درمانی و همچنین قبل از انجام تغییرات ساختمانی انجام شده است.
دکتر بدیعی خاطر نشان کرد: در این مدت 110 موافقت نامه اصولی برای موسسات درمانی و 20 پروانه بهره برداری نیز در این راستا صادرشده است.
وی در ادامه با اشاره به تهیه برنامه عملیاتی حوزه پرستاری بر اساس برنامه استراتژیک دانشگاه در سه ماهه نخست سال جاری اظهار داشت: برگزاری دوره های آموزشی، نظارت و پایش مراکز درمانی در زمینه زخم بستر، همکاری با اعضای هیات علمی دانشکده پرستاری به منظور برگزاری دوره های آموزشی، توانمند سازی سوپروایزران کنترل عفونت طبق الگوهای بین المللی (با اخذ تائید کتبی واحد کنترل عفونت دانشگاه ژنو)، برنامه ریزی و تدوین طرح درس آموزش به بیمار جهت دوره های حضوری و غیر حضوری آموزش سوپروایزران آموزش سلامت و راه اندازی کمیته پژوهشهای کاربردی پرستاری و تشکیل بانک پژوهشگران پرستار از جمله برنامه ریزی های انجام شده در این راستا به شمار می رود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، موفقیت در ثبت 100 درصدی نوزادان بستری شده در بخش مراقبت های ویژه در سامانه نوزادان، کد 247 و 724 را از دیگر اقدامات شاخص در حوزه پرستاری برشمرد و اظهار داشت: مدیریت پرستاری این معاونت موفق به اخذ رتبه سوم در جشنواره مطهری تحت عنوان «افزایش توانمندی پرستاران در کنترل عفونت بخش های ویژه در آموزش های تلفیقی» شد.
دکتر بدیعی، در ادامه با اشاره به احداث فضای فیزیکی مناسب بر اساس استاندارد های دستورالعمل وزارت بهداشت و تکمیل MCMC با پیشرفته ترین تجهیزات مانیتورینگ و رایانه ای اظهار داشت: با راه اندازی این مرکز، نظارت مستمر بر فعاليت و عملكرد مراكز درماني سطح استان خراسان ( دولتی، خصوصي) بطور شبانه روزي و در اسرع وقت صورت می گیرد.
وی ،اخذ پذيرش از مراکز درمانی برای بیماران نیازمند اعزام در طول شبانه روز،هماهنگي و اخذ پذيرش جهت بيماران نيازمند استانهاي مجاور(خراسانهاي شمالي و جنوبی، سمنان، شاهرود، گلستان، يزد، سيستان و بلوچستان )،اخذ آمار تعداد تختهاي فعال و خالی بصورت شبانه روزي ،اخذ اطلاعات از امكانات و تجهيزات درماني فعال بطور روزانه و همكاري نزديك و شبانه روزي با مركز EOC در دريافت و انتقال اطلاعات از جمله اقداماتی برشمرد که در این مرکز انجام می شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد: با تکمیل زنجیره های عملکردی( فرایندی) و زیر ساختی( فیزیکی) در مرکز پایش مراقبت های درمانی مشهد، این مرکز به فعالیت خود بطور پویا ادامه می دهد و با ارتقاء امکانات ، خدمات و دسترسی ها ، به حداکثر ظرفیت خدماتی خود در آینده نزدیک خواهد رسید .