دانشیار گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه سرطان دهانه رحم سومین سرطان شایع زنان و از جهت شیوع بعد از سرطان رحم و سرطان تخمدان قرار گرفته است اظهار داشت: این سرطان در صورت انجام اقدامات پیشگیرانه قابل کنترل خواهد بود. سرطان دهانه رحم با انجام واکسیناسیون قابل پیشگیری است.
دکتر ملیحه حسن زاده در گفتگو با خبرنگار وب دا خاطر نشان کرد: در کشورهای توسعه یافته این سرطان با برنامه های واکسیناسیون کنترل شده و در کشورهای در حال توسعه مانند ایران هنوز خانم ها درگیر این سرطان هستند و جزء شایع ترین علت های مرگ و میر ناشی از سرطان ها در خانم ها به شمار می رود.
دکتر حسن زاده با بیان اینکه در این بیماری پیشگیری و مراقبت های اولیه بهداشتی و برنامه های واکسیناسیون امری مهم به شمار می رود، اظهار داشت: با اقدامات بیماریابی و روش های تشخیصی که پزشکان باید با آن آشنا باشند بیماران در مراحل اولیه درمان می شوند.
دانشیار گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه سرطان دهانه رحم فاز طولانی مدت دارد، تصریح کرد: برای ایجاد سرطان و تاثیر ویروس HPV 15 تا 20 سال زمان نیاز است و اگر بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود سرطان ایجاد نخواهد شد.
وی در ادامه افزود: اگر بیمار به عفونت مبتلا شده باشد با اقدام درمانی کوچک از پیشرفت سرطان پیشگیری می شود سرطان دهانه رحم تنها سرطانی است که با واکسیناسیون در زنان قابل پیشگیری می باشد.
دکتر حسن زاده با اذعان اینکه این ویروس انسانها را مبتلا می کند، اظهار داشت: 200 نوع ویروس HPV وجود دارد که 40 نوع آن در ناحیه تناسلی ایجاد مشکل می کند تعدادی کم خطر و تعدادی پرخطر هستند و این ویروس از طریق روابط جنسی، قابل انتقال است.
وی با بیان اینکه شایع ترین بیماری سقط جنین عفونت HPV است، خاطرنشان کرد: در طی آلوده شدن دهانه رحم ضایعات پیش سرطانی ایجاد می شود و در 80 تا 90 درصد که فرد آلوده می شود عفونت گذراست و مشکل برطرف می شود.
دانشیار گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اگر عفونت بیش از 12 تا 24 ماه در بدن بماند قابلیت این را دارد که عفونت را به سمت ضایعات پیش سرطانی سوق دهد، اذعان کرد: گاهی علائم وجود ندارد و گاهی می تواند با ضایعات پوستی و ضایعات زگیلی در ناحیه آلت تناسلی و مقعد خود را نشان دهد.
دکتر حسن زاده همچنین بیان کرد: در مردان 11تا 12 ماه و در خانم ها 5 تا 6 ماه طول می کشد که زگیل ایجاد و وقتی ضایعه ایجاد شود فرد بالاترین خطر انتقال را دارد.
وی با اشاره به اینکه شایع ترین سن ابتلا 15 تا 25 سالگی است و با افزایش سن، شیوع کاهش پیدا می کند، تصریح کرد: فردی که مبتلا می شود باید تحت نظر پزشک باشد تا قبل از اینکه ضایعه و آلودگی به سرطان تبدیل شود اقدامات لازم صورت گیرد.