کارشناس مسئول امور بیماری های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در حال حاضر 700 بیمار هموفیلی زیر پوشش خدمات دانشگاه قرار دارند و فاکتورهای انعقادی را متناسب با نوع بیماری به طور رایگان دریافت می کنند.
دکتر رجبیان در حاشیه همایش کشوری پرستاری در هموفیلی و بیماری های خونریزی دهنده خاطر نشان کرد: بیشتر بیماران هموفیلی در مشهد ساکن هستند و علاوه بر دریافت فاکتورهای خونی، خدمات تخصصی همچون دندانپزشکی، مراقبت از مفصل، خدمات تخصصی زنان و بیماری های عفونی را دریافت می کنند.
وی با بیان اینکه پیشگیری از تولد نوزاد مبتلا به هموفیلی یکی از برنامه ها و اهداف دانشگاه به شمار می رود خاطر نشان کرد: برگزاری نشست های تخصصی و آموزشی به ویژه به گروه های درمانی و پرستاری می تواند نقش موثری در پیشگیری، کنترل و درمان این بیماری ها دارد.
کارشناس مسئول امور بیماری های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه یکم تا هفتم مرداد ماه هفته پیشگیری از بیماری هموفیلی نامگذاری شده است تصریح کرد: این هفته فرصت مغتنمی است تا با اجرای برنامه های اطلاع رسانی و ارائه راهکارهای پیشگیری، آگاهی جامعه را نسبت به این موضوع افزایش دهیم.
دکتر زهرا بدیعی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بیماران هموفیلی دچار عوارض متعددی می شوند که نیاز است خانواده و تیم های درمانی نسبت به آن آگاهی داشته باشند خاطر نشان کرد: برگزاری دوره های آموزشی به تیم های درمانی و انتقال آن به بیماران و خانواده های آنان نقش موثری در پیشگیری از عوارض بیماری دارد.
فوق تخصص بیماری های خون دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اختلالات خونریزی دهنده ارثی به دلیل نقص در سیستم انعقادی خون ایجاد می شود اظهار داشت: هموفیلی شناخته شده ترین نوع اختلالات خونریزی دهنده است که هموفیلی نوع A به دلیل کمبود فاکتور ۸ انعقادی و هموفیلی نوع B به دلیل کمبود فاکتور ۹ انعقادی ایجاد می شود و عمدتا در آقایان دیده می شود ولی بقیه بیماری ها در هر دو جنس نمود پیدا می کند.
وی تصریح کرد: اختلالات خونریزی دهنده تنها به بیماری هموفیلی محدود نمی شود و در این زمینه نیاز است که مردم نسبت به این بیماری ها اطلاعات کافی داشته باشند.
پنجمین همایش پرستاری در بیماری های هموفیلی و خونریزی دهنده به حضور پرستاران فعال در مراکز مراقبت از بیماران هموفیلی کشور به مدت سه روز با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز به کار نمود.