عضو گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بخش شبیه سازهای جراحی و آندو واسکولار به صورت 100 درصدی در آموزش گروههای هدف به ما کمک میکند؛ تا دستیاران فلوشیپ و کارشناس ارشد آموزش های لازم را فرا بگیرند.
دکتر ناهید زیرک در گفتوگو با وب دا؛ با اشاره به راه اندازی بخش شبیه سازهای جراحی و آندو واسکولار از بخش های مركز جامع مهارتهاي باليني و فناوريهاي نوين آموزشي گفت: گروه بیهوشی وظیفه آموزش دستیاران گروه بیهوشی، فلوشیپ بیهوشی قلب، فلوشیپ بیهوشی اطفال و فوق ICU را در دانشگاه مشهد برعهده دارد و علاوه بر این آموزش کارشناسی ارشد پرفیوژن (گردش خون برون پیکری) را نیز عهده دار میباشد.
عضو گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراز داشت: بر این اساس وجود چنین مرکزی در آموزش این گروه موثر است و مهم تر از آن در حفظ ایمنی بیمار به ما کمک شایانی می کند.
وی بیان داشت: با وجود چنین بخشی آموزش گیرندگان در ابتدا بر روی مانکنها مهارت لازم را فرا میگیرند و سپس بر بالین بیمار حاضر میشوند و این کمک میکند تا آسیبهایی که به دلیل عدم مهارت آموزی در این افراد دیده میشود کاهش یابد؛ در حالی که با نبود این چنین مراکزی آموزش گیرندگان به عنوان آغاز کار باید بیمار واقعی را برای مهارت آموزی در مقابل خود داشته باشند.
دکتر زیرک خاطر نشان کرد: ؛ این چنین بخشی برای ما یک اتفاق غافلگیر کننده است. تا کنون چنین بخشی در دانشگاه نداشتهایم و کار با سیمیلاتور با توجه به سناریوهای متعددی که دارد موجب می شود که آموزش در موقعیت های خاص و نادر را نیز داشته باشیم.
عضو گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: به دیگر معنا سابق بر این به ندرت وضعیتهای خاص در اورژانس بیهوشی را می توانستیم به آموزش گیرندگان خود آموزش دهیم؛ زیرا این شرایط به شکلی نیستند که ما هر روز شاهد آن باشیم و من شخصا شاید در طول سال تنها یک مورد را به این شکل داشته باشم.
دکتر زیرک ابراز داشت: در موارد بسیار کم وضعیتهای اورژانسی نیازمند مهارتهای خاص تیم بیهوشی ایجاد میشود؛ اما زمانی که این قابلیت در سمیلاتور وجود داشته باشد بسیار در انتقال مهارت و آموزش تاثیر گذار است و تمام رزیدنتها میتوانند با مشاهده این شرایط در هنگام اتفاقات با اعتماد به نفس از مواجه شدن با این شرایط به سراغ بیمار بروند.
وی بیان داشت: این نکته قابل توجه است که حوادث بیهوشی حوادثی قابل پیش یبنی نیستند و این گونه نیست که شما بتوانید از روز قبل از عمل تمام افراد ماهر را برای انجام یک عمل بزرگ با خود همراه کنید؛ بلکه در سناریوهای بیهوشی در هر زمان از روز و حتی در خارج از اتاق عمل و در کت لب باید برای اتفاق رخ داده حاضر بود.
عضو گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: تیم بیهوشی دانشگاه مشهد دارای افراد جوان، فوق العاده باسواد و توانمند است؛ که به دلیل کمبود امکانات، بسیاری از آن چه که میدانند و در کتابها مطالعه کردهاند را نمیتوانند در عمل نشان دهند؛ زیرا بیهوشی یک رشته بالینی است که بسیار به ابزار و امکانات وابسته است.
دکتر زیرک ضمن ابراز خرسندی از راه اندازی بخش شبیه سازهای جراحی و آندو واسکولار، گفت:سالانه بین 14 الی 16 رزیدنت بیهوشی در این گروه ورودی داشته و در حال حاضر 50 رزیدنت در چهار سال در حال آموزش هستند.
وی بیان داشت: در دوره فلوشیپ نیز بسته به رشته بین یک تا دو نفر درسال پذیرش می شوند و این در حالی است که سه نفر کارشناس ارشد پرفیوژن نیز در سال جذب می گردند.