رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: با اجرای برنامه نظام ارجاع از موازی کاری، تکرار روشهای تشخیصی و درمانی پرهزینه و غیرضروری و همچنین سرگردانی بیماران جلوگیری می شود.
به گزارش وب دا، دکتر محمد رضا دارابی خاطر نشان کرد: برنامه نظام ارجاع و ارائه خدمات درمانی به بیماران در سه سطح عمومی، تخصصی و فوق تخصصی هم اکنون در بیشتر کشورهای پیشرفته در حال اجراست و ارتقای کیفیت خدمات درمانی را بدنبال دارد.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد درعملیاتی کردن برنامه نظام ارجاع در سطح کشور پیشگام است. اجرای این طرح بطور آزمایشی در شهرستانهای کاشمر، خلیل آباد و بردسکن استان خراسان رضوی آغاز شده و به تدریج در همه مناطق زیر پوشش تسری می یابد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در شرایط فعلی بیمار با مشکلات بسیار بطور مستقیم از روستا به پزشک متخصص و فوق تخصص مراجعه می کند که این امر سرگردانی بیمار، هزینه های اضافی رفت و آمد، صرف هزینه های پاراکلینیکی اضافی و همچنین چندگانگی در تشخیص بیماری را در پی دارد. اما در قالب نظام ارجاع ، بیماران ابتدا در 'سطح یک' توسط پزشک عمومی ویزیت می شوند و در صورت نیاز به درمان تخصصی در سطح دو و سه به پزشکان متخصص و فوق تخصص ارجاع داده می شوند.
دکتر دارابی ادامه داد: نظام ارجاع پزشکی به دو بخش معمولی و الکترونیکی تقسیم می شود. نظام ارجاع الکترونیکی بهترین است زیرا در این چارچوب وضعیت سلامتی و سابقه پزشکی بیماران از طریق پرونده الکترونیکی در دسترس پزشک قرار دارد.
وی گفت: هم اکنون تمام جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خراسان رضوی پرونده الکترونیک دارند اما اطلاعات 44 درصد آنها که مراجعه کرده اند تکمیل شده است.