دانشیار گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: htlv1 به هیچ وجه ایدز نیست و بسیار با آن متفاوت است.

دکتر هوشنگ رفعت پناه در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: بر اساس آخرین اطلاعاتی که از چهار سال گذشته به دست آوردیم از کل جمعیت مشهد 2.1 درصد، 1.6 درصد از کل جمعیت سبزوار، 3.06 درصد از کل جمعیت نیشابور و 0.3 درصد از کل جمعیت تربت به ویروس htlv1 مبتلا هستند.

وی افزود: متاسفانه این ویروس را به غلط ایدز خراسانی می نامند که این کاملا اشتباه است این ویروس کاملا با ویروس ایدز متفاوت می باشد.

دکتر رفعت پناه با بیان اینکه این دو ویروس مانند خیلی از ویروسها از یک خانواده هستند، اظهار داشت: این دو ویروس از نظر بیماری زایی بسیار با هم متفاوت هستند 95 درصد افرادی که به ویروس htlv1 مبتلا هستند تا اخر عمر ناقل سالم می باشند و هیچ مشکلی برای آنها رخ نمی دهد.

وی با اشاره به راههای انتقال این ویروس اظهار داشت: ویروس htlv1 بیشتر از طریق جنسی و بیشتر از مرد به زن انتقال می یابد و درصد انتقال از زن آلوده به مرد بسیار کمتر است در این مورد توصیه می شود برای تماس جنسی از وسایل حفاظتی استفاده شود.

دانشیار گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به انتقال خون به عنوان یکی دیگر از راههای انتقال این ویروس اشاره و اذعان کرد: خوشبختانه در استان در پایگاه های انتقال خون، خون های اهدایی از نظر ویروس  htlv1 ، ایدز، انواع هپاتیت بررسی می شوند و خون آلوده به فرد سالم اهدا نمی شود و بنابراین هیچ مشکلی برای افراد گیرنده خون وجود ندارد.

دکتر رفعت پناه عنوان کرد: راه سوم انتقال ویروس htlv1 که از شیوع بالایی برخوردار است انتقال از شیر مادر آلوده به نوزاد خود می باشد که در این مورد شدیدا توصیه می شود مادرانی که آلوده هستند به هیچ وجه به نوزاد خود شیر ندهند مگر در موارد خاص در صورتی که با پزشک معالج خود مشورت و با توجه به شرایطی که دکتر عنوان می کند به کودک شیر دهند.

وی در ادامه افزود: استفاده از سرنگ های مشترک که بیشتر در افراد معتاد تزریقی مرسوم است یکی دیگر از راههای انتقال این ویروس می باشد.

دکتر رفعت پناه با بیان اینکه در بسیاری از موارد که فرد مبتلا به ویروس htlv1 می شود شاید تا 10 سال پس از ابتلا علائم آن بروز نکند، خاطرنشان کرد: از کل جمعیتی که به این ویروس هستند 95 تا 97 درصد ناقل سالم می باشند و به بیماری های وابسته گرفتار نمی شوند اما بین 2 تا 3 درصد از کل جمعیت مبتلا با بیماریهای وابسته مانند بیماریهای عصبی، ضعف عضلانی، مشکلات ادراری، مشکلات خونی، چشمی و ... درگیر می شوند که در هر دور مورد انتقال نیز وجود دارد.

دانشیار گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص درمان گفت: برای افراد سالم ناقل هیچ درمانی صورت نمی گیرد اما توصیه می شود که سالانه یکبار به پزشک مغز و اعصاب و خون شناسی مراجعه نمایند و معاینه بالینی شوند.

وی در ادامه افزود: توصیه می شود افرادی که به بیماریهای وابسته نیز مبتلا شده اند بطور مستمر تحت نظر پزشک باشند تا با روش های درمانی بیماری کنترل و از پیشرفت بیشتر بیماری پیشگیری شود.

دکتر رفعت پناه اذعان کرد: بیماران در درمانگاه بیمارستان قائم روزهای چهارشنبه از ساعت 9 تا 12 تمام بیماران htlv1 بصورت رایگان توسط متخصص مغز و اعصاب معاینه می شوند.

وی اظهار داشت: ویروس htlv1 از طریق تماس های معمولی روزانه مانند دست دادن، بوسیدن، در یک ظرف غذا خوردن و... قابل انتقال نیست ولی در همه حال بهتر است همه افراد بهداشت شخصی خود را رعایت نمایند.

دانشیار گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد: کتابی در خصوص ویروس htlv1 بصورت زبان ساده پرسش و پاسخ برای کسانی که سوالات زیادی در رابطه با این بیماری دارند اماده شده که قرار است کمتر از دو هفته دیگر منتشر شود.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image