استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از وظایف کلیه ترشح ویتامین دی فعال است که باعث تنظیم کلسیم و تنظیم حفظ تراکم استخوان می شود.

دکتر رضا مهدوی در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: اصلی ترین کار کلیه دفع ادرار است، افزود: ادرار تنها آب نیست خیلی از مواد که ناشی از سوخت و ساز بدن مانند اوره، کراتین، نمک اضافی، فسفات و ... هستند، دفع می شوند.

وی افزود: با دفع این مواد در بدن از نظر آب و سایر مواد یک تعادل به وجود می آید اگر این مواد دفع نشوند باعث جمع شدن آب، نمک و سایر مواد زائد در بدن خواهد شد و اگر این کم کاری به حدی برسد که کمتر از 30 درصد شود یکسری علائم بالینی ظاهر می شود که بیمار نیاز به درمان های خاص دارد.

دکتر مهدوی  تصریح کرد: در نهایت باید این مواد زائد از خون تصفیه شوند که این تصفیه توسط دیالیز خونی یا صفاقی انجام می شود.

وی کار دیگر کلیه در بدن را خونسازی عنوان کرد و اظهار داشت: یک ماده ای در کلیه بنام اریتروپویتین از سلولهای کلیه ترشح و این ماده با اثر گذاشتن بر مغز استخوان سبب خونسازی می شود به همین جهت وقتی کلیه نارسا شود بیمار کم خون می گردد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه وظیفه دیگر کلیه تنظیم فشار خون بدن است، خاطرنشان کرد: این کار با ترشح ماده ای بنام رنین همچنین با دفع نمک و آب اضافی انجام می شود از کارهای دیگر کلیه ترشح ویتامین دی فعال است که باعث تنظیم کلسیم و تنظیم حفظ تراکم استخوان می شود.

دکتر مهدوی با اذعان اینکه کلیه در معرض خیلی از بیماریها قرار می گیرد، گفت:در دوران کودکی و شیرخواری عفونت ادراری کلیه را تهدید می کند، برگشت ادرار از مثانه به کلیه ها و یکسری بیماری های مادرزادی کلیه باعث آسیب به کلیه می شود به همین جهت هر کودکی که عفونت ادراری داشته باشد باید کلیه ها و سیستم ادراری او بررسی شود.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در دوران شیرخواری کلیه ها بسیار لطیف و در مرحله رشد هستند تا سن 5 سالگی اگر عفونت وارد کلیه شود از طریق برگشت ادرار می تواند به کلیه آسیب برساند از این رو هرگونه عفونت ادراری در اطفال باید به خوبی مدیریت شود.

دکتر مهدوی با بیان اینکه در سنین طفولیت و بالاتر یکسری بیماریهای داخلی کلیه وجود دارد اظهار داشت: بیماری های داخلی کلیه باید توسط نفرولوژیست اطفال پیگیری و درمان شود وقتی سن بالاتر می رود برخی بیماریها مانند دیابت و فشار خون بالا کلیه ها را تهدید می کند که یک معضل درمانی در دنیای پیشرفته می باشد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اذعان کرد: آمارها نشان می دهد که 20 درصد افراد بالای 60 سال مبتلا به دیابت هستند که دیابت اگر خوب کنترل نشود و قندبالا باشد در نهایت به عروق کوچک کلیه ها آسیب می رساند و باعث نارسایی کلیه می شود.

وی اظهار داشت: چاقی، رژیم غذایی پرنمک و پرچربی همچنین مهم تر از همه زمینه ارثی در ایجاد دیابت و فشارخون نقش مهمی دارند بالعکس ورزش منظم، تغذیه کم نمک و کم چرب در پیشگیری از این دو بیماری مهم هستند بنابراین پیشگیری از این دو بیماری می تواند به پیشگیری از بیماریهای کلیوی کمک کند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image