مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از مشکلات در دو دهه اخیر رو آوردن مردم به زندگی ماشینی است که باعث فقر حرکتی و کم تحرکی شده است.

عباس چمنیان در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: مشخص است که رشد فیزیکی شخصیتی بیشتر در سنین نوجوانی و جوانی شکل می گیرد طبیعتا هرگونه فعالیت بدنی و تحرک در نوجوانی و جوانی برای استحکام عضلات و مفاصل کارایی خود را در دوره بزرگسالی یعنی میانسالی و کهنسالی نشان می دهد.

وی با بیان اینکه طول عمر بیشتر و افزایش بازده کاری با ورزش و فعالیت بدنی در نوجوانی و جوانی میسر می شود، افزود: یکی از مشکلات در دو دهه اخیر رو آوردن مردم به زندگی ماشینی است زندگی ماشینی در زندگی مردم توسعه پیدا کرده و تبدیل به عادت و باعث فقر حرکتی و کم تحرکی شده است.

چمنیان اظهار داشت: در حال حاضر خیلی از کارهایی را که می توان با حرکات و فعالیت بدنی انجام داد دستگاه ها و تکنولوژی های جدید انجام می دهند، تاثیرات این کم تحرکی خود را در دراز مدت نشان می دهد در حال حاضر خیلی از بیماریهای غیرواگیر گسترش پیدا کرده که ناشی از فقر حرکتی و کم تحرکی است که در این میان مشکلات مفصلی زیاد به چشم می خورد.

مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اذعان کرد: بیشتر مشکلات استخوانی و عضلانی که به علت کم تحرکی در دوره نوجوانی و جوانی ایجاد می شود عوارض آن در دوره میانسالی و کهنسالی گریبان گیر فرد خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه بدیهی است که مشکلات قابل توجه اند و مورد غفلت قرار می گیرد، اظهار داشت: خود جوانان و برنامه ریزها باید بستری را فراهم آورند که جوانان با انجام فعالیت های بدنی اوقات فراغت خود را پر کنند متاسفانه گرایش جوانان به تلفن همراه معضل بزرگی نیز شده که باعث کاهش کم تحرکی و بی تحرکی شده است.

چمنیان در ادامه گفت: زندگی شهری هر روز محدودتر می شود زندگی های آپارتمانی استفاده از آسانسور و نبود فضای ورزشی مناسب در محیط زندگی مزید بر علت است که مشکلات صدچندان می شود.

وی همچنین اظهار داشت: علاوه بر سطح شهر که تعدادی فضای سبز و پارک وجود دارد باید مکانهای مناسب برای فعالیت بدنی در محیط های آموزشی مانند مدارس و دانشگاه ها با توجه به نیاز نوجوانان و جوانان فراهم شود.

چمنیان خاطرنشان کرد: هزینه هایی که برای ساخت زمین های بازی و فعالیت های بدنی صرف می شود قطعا خیلی کمتر از هزینه های درمان بیماریها و هزینه های جانبی آن است که به علت بی تحرکی ها و زندگی ماشینی شهری به وجود می آید.

مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دوران جوانی را محدود دانست و افزود: دو سوم افراد عمر خود را در دوران بزرگسالی، میانسالی و کهنسالی و فقط یک سوم عمر خود را در دوره نوجوانی می گذرانند.

وی با بیان اینکه برای جامعه دوره نوجوانی مهم است که زیرساخت اصلی فرد می باشد، تصریح کرد: برای اینکه جوان در دوره میانسالی بیشترین بازده کاری و در دوره کهنسالی کمترین هزینه درمان و دارو و هزینه های جانبی را داشته باشد، باید در دوره نوجوانی و جوانی به اندازه کافی تحرک جسمی داشته باشد.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image