عضو هیات علمی شنوایی شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اختلالات شنوایی در گروه های سنی مختلف از نوزادی تا سالمندی وجود دارد، اذعان کرد: علل مختلفی باعث کم شنوایی می شوند و مشکلات مادرزادی، عفونت ها و سرو صدا از عوامل معمول اختلالات شنوایی هستند.

دکتر صادق جعفرزاده در گفتگو با وب دا با بیان اینکه  اختلالات شنوایی در تمام گروه های سنی مشاهده می شود تصریح کرد: در کودکان اختلالات شنوایی مرتبط با کم شنوایی های مادرزادی و عفونت های گوش از موارد شایع هستند در سنین بالاتر یعنی در نوجوانی نیز کم شنوایی در اثر سرو صدا به دلیل استفاده از هدفون و اهنگ های بلند شایع است.

دکتر جعفرزاده اظهار داشت: در بزرگسالان نیز همین موارد مشابه اهمیت دارد، برای مثال پیرگوشی با افزایش سن از 40 سال به بالا در برخی افراد اتفاق می افتد، جمعیت کشور در حال پیر شدن است و جمعیت افراد مبتلا به پیرگوشی در آینده بیشتر خواهد شد.

وی در ادامه بیان کرد: کم شنوایی در اثر سرو صدا ناشی از کار کردن در کارگاه ها، کارخانه ها و مشاغل پر سرو صدا همچنین مسائل عفونی در بزرگسالان نیز وجود دارد.

دکتر جعفرزاده با بیان اینکه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سه زمینه پیشگیری، ارزیابی و درمان در گروه سنی نوزادان، کودکان و گروه سنی بزرگسالی و سالمندی خدمات ارائه می شود، اذعان کرد: مراکز فعال در بیمارستان قائم(عج) و امام رضا (ع)بر روی ارزیابی و درمان تمرکز دارند و در بحث پیشگیری همکاری های خوبی با کارشناسان شنوایی شناسی ،سازمان بهزیستی و آموزش و پرورش وجود دارد.

وی با اذعان اینکه این همکاری سه سال است که بطور منظم در حال انجام است، تصریح کرد: در این مدت بیش از 20 دوره بازآموزی برگزار شده است که ارتباط خوبی با کارشناسان سطح شهر ایجاد شده است.

عضو هیات علمی شنوایی شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در راستای پیشگیری از اختلالات شنوایی گفت: برای پیشگیری از برخی موارد مادرزادی، عدم مصرف الکل و سیگار در زمان بارداری، رفع بموقع عفونت ها و دیگر مشکلات پزشکی و رعایت بهداشت فردی توصیه می شود.

دکتر جعفرزاده با بیان اینکه سه منبع اصلی سرو صدا برای آسیب به سیستم شنوایی وجود دارد، خاطرنشان کرد: این سه منبع سرو صدای محیط های کاری، محیط های شهری و وسایل صوتی و تصویری شخصی می باشد که پیشگیری در این خصوص قابل آموزش است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه گفت: برای پیشگیری از کم شنوایی می توان در هنگام استفاده از هدفون صدا را کم یا اینکه زمان گوش دادن را کوتاه تر کرد همچنین توصیه می شود که عفونت ها بسرعت درمان شود.

وی با اشاره به اینکه کم شنوایی درجات ملایم، متوسط، شدید و عمیق دارد، اظهار داشت: به درجه شدید و عمیق ناشنوا گفته می شود ناشنوایی به این معنا است که فرد گفتار را نمی شنود که معمولا این افراد دارای کم شنوایی شدید و عمیق هستند.

دکتر جعفرزاده با اشاره به درمان های اختلالات شنوایی خاطرنشان کرد: قبل از شروع درمان، بررسی علت کم شنوایی بسیار مهم می باشد معمولا ابتدا تلاش می گردد که کم شنوایی بوجود آمده با دارو یا جراحی درمان شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین اذعان کرد: در بسیاری از موارد کم شنوایی در اثر آسیب حلزون و عصب نیز راه درمانی مناسب استفاده از سمعک است در شرایط خاص که کم شنوایی شدید یا عمیق باشد، کودک باید دوره شش ماهه استفاده از سمعک و توانبخشی گذرانده باشد و دارای شرایط خاص دیگری باشد تا کاشت حلزون شود.

وی در ادامه افزود: باید تشخیص و مداخله کم شنوایی در نوزاد، سریع و بموقع انجام شود تا رشد زبان و گفتار موفق باشد در استانداردهای جهانی، فرایند غربالگری شنوایی باید قبل از یک ماهگی، انجام ارزیابی های تشخیصی قبل از سه ماهگی و مداخله قبل از شش ماهگی باید انجام شود.

عضو هیات علمی شنوایی شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شناسایی و مداخله زود هنگام، بسیاری از مشکلات شنوایی نوزاد و کودک را رفع خواهد کرد و جلوی بیشتر شدن ابعاد مشکل را می گیرد.

دکتر جعفرزاده بیان کرد: مرکز کاشت حلزون نیز در مشهد وجود دارد .در بحث هزینه درمانی نیز حمایت هایی از طرف وزارت بهداشت و سازمان های دیگر انجام می شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image