آسیب پیشرونده عصب بینایی (آب سیاه) کاملا بدون علامت استعضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: 70 تا 80 درصد اختلالات چشم و بینایی قابل پیشگیری است.

دکتر عباس عظیمی در گفتگو با وب دا به مناسبت روز جهانی بینایی خاطر نشان کرد: ایران از نظر تقسیم بندی سازمان بهداشت جهانی در حوزه شرق مدیترانه با 502 میلیون نفر جمعیت قرار دارد که در همین جمعیت چهار میلیون نابینا و 12 و نیم میلیون نفر با اختلالات بینایی زندگی می کنند.

وی با بیان اینکه پیش بینی می شود در ایران نیز 90 هزار نابینا و دو برابر آن حدود 200 هزار کم بینا وجود داشته باشد  تصریح کرد: آب مروارید، آب سیاه، دیابت، عیوب انکساری اصلاح نشده، کدورت قرنیه ای و عوامل دیگر مانند ژنتیک و ازدواج های فامیلی از جمله عوامل نابینایی و کم بینایی در کشور و جهان به شمار می رود.

استاد گروه بینایی سنجی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در حال حاضر در دنیای کنونی یک میلیون و 400 هزار کودک نابینا وجود دارد که از این تعداد یک میلیون در آسیا، 300 هزار در آفریقا و 100 هزار در آمریکای شمالی، جنوبی، اروپا و اقیانوسیه هستند به عبارت دیگر از هر هزار نفر کودک در کشورهای آفریقایی و آسیایی 3 تا 15 نفر دچار اختلالات نابینایی و کم بینایی می شوند.

نابینا شدن هر یک کودک در هر دقیقه

دکتر عظیمی با بیان اینکه هر ساله 500 هزار نفر کودک در دنیا دچار نابینایی می شوند خاطر نشان کرد: یعنی در هر یک دقیقه یک کودک دچار نابینایی می شود که عواملی همچون سرخک، مننژیت، سرخچه، نارس بودن نوزاد، بیماری ژنتیک، آسیب های وارده به سر و ازدواج های فامیلی، تغذیه نامناسب،  فرهنگ های پایین اجتماعی، فقر غذایی و فقر ویتامین آ از عوامل نابینایی کودکان به شمار می رود.

وی تصریح کرد: بیشترین اختلالاتی که در رابطه با کودکان است شامل زخم قرنیه در کشورهای آفریقایی و کشورهای آسیایی و در سایر کشورها آب مروارید، آب سیاه، اختلالات شبکیه ای و عیوب انکساری در تمام دنیا دیده می شود بر همین اساس سازمان بهداشت جهانی شعار امسال خود را مراقبت از چشم ها در همه جا قرار داده است.

چه بایدکرد؟

استاد گروه بینایی سنجی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  در خصوص راهکارهای پیشگیری از کم بینایی و نابینایی اظهار داشت: در رابطه با کودکان و بزرگسالان باید معاینات غربالگری بطور کلی و مناسب انجام شود خوشبختانه غربالگری در ایران به بهترین وجه ممکن در حال انجام است هر ساله کودکان زیر سه سال جهت تشخیص تنبلی چشم و کودکان 3 تا 6 سال قبل از ورود به مدرسه غربالگری کامل می شوند.

وی افزود: علاوه بر غربالگری در رابطه با غربالگری های بیماریهای آب مروارید باید فقر غذایی، بیماریهای سیستمیک مانند فشار خون، دیابت و سایر بیماریها و اشتباهات بهداشتی رفع شود واکسیناسیون های به موقع جهت پیشگیری از سرخک، سرخچه و تجویز عینک های مناسب و بالاخره راه اندازی مراکز معاینات کودکان و بزرگسالان و اهتمام دادن به طرح های غربالگری که در ایران به خوبی انجام می شود برای پیشگیری از اختلالات بینایی بسیار مهم می باشد.

نکته بسیار مهم:

 70 تا 80 درصد اختلالات بینایی یعنی کم بینایی و نابینایی قابل پیشگیری است به عنوان مثال یک شاغل فلزکار و تراشکار یا نجار می تواند با استفاده از عینک محافظ و ایمن از چشم های خود مراقبت کند.

به امید جامعه سلامت با دید واضح، شفاف و خوب و برخوردار از سلامت روح، روان و جسم خوب با استانداردهای جهانی به ویژه در رابطه با چشم و بینایی که همه شاهد آن باشیم.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image