مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه حوزه تجهیزات پزشکی در ایران بسیار وسیع است به طوری که دو هزار و 200شرکت داخلی و شش هزار و 100نمایندگی شرکت های خارجی در این حوزه فعالیت دارند اظهار داشت: در حال حاضر شش هزار قلم دارو و 280 هزار قلم کالا در حوزه تجهیزات پزشکی در ایران تولید می شود.
دکتر رضا مسائلی در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، صنایع وابسته حوزه سلامت(دارویی، آزمایشگاهی، بیمارستانی و توانبخشی) در گفتگو با وب دا با بیان اینکه یک هزار تولید کننده داخلی، شرکت های دانش بنیان و متخصصان جوان و دانشمند کشورمان در این بخش فعال هستند خاطر نشان کرد: رشد حوزه تولید تجهیزات پزشکی در ایران نسبت به رشد جهانی تقریبا دو برابر و حدود 9.1 درصد می باشد بر این اساس حوزه تولید تجهیزات پزشکی با رشد قابل ملاحظه ای در حال پیشرفت است.
برنامه ریزی برای رشد 10 برابری صادرات تجهیزات پزشکی
وی خاطر نشان کرد: امسال برنامه ریزی ویژه ای برای صادرات تجهیزات پزشکی انجام شده است تا در این حوزه رشد 10 برابری معادل 240 میلیون دلار صادرات از ایران محقق شود.
مشاور وزیر بهداشت با بیان اینکه صادرات سال گذشته ایران در حوزه تجهیزات پزشکی 24 میلیون دلار بوده است افزود: وزارت بهداشت به منظور ارتقاء کیفیت تولید و صادرات تجهیزات پزشکی رعایت استانداردهای اتحادیه اروپا را الزامی کرده است که این مهم منجر به افزایش صادرات تجهیزات پزشکی ایران به کشورهای هدف از جمله آسیای میانه، عراق، افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس می شود.
دکترمسائلی تصریح کرد: شرکت هایی به عنوان پایگاه های صادراتی طراحی شده اند که ماموریت آنها رقابت با سایر نشان های تجاری در کشورهای منطقه است لذا رشد ده برابری صادرات تجهیزات پزشکی ایران امسال با کمک این شرکت ها محقق می شود.
به هیج وجه از برنامه سند چشم انداز توسعه 20 ساله کشور عقب نیستیم
مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: در این چارچوب با آگاهی و فعالیت تامین کنندگان تجهیزات پزشکی ایران و دانشگاه های مرتبط با این حوزه با وجود دشواری های کار به هیج وجه از برنامه سند چشم انداز توسعه 20 ساله کشور عقب نیستیم.
دکتر مسائلی با اشاره به تحول بنیادین در نظام رگولاتوری تجهیزات پزشکی خاطر نشان کرد: بر این اساس در حال حاضر بسیاری از تولید کنندگان تجهیزات پزشکی در ایران تاییدیه های اتحادیه اروپایی را دارند.
وضعیت تجهیزات پزشکی در کشور به طور مستمر رصد می شود
مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: برای جلوگیری ایجاد اختلال در تولید تجهیزات پزشکی به تازگی برنامه ریزی هایی صورت گرفت و در این چارچوب همکاری دانشگاه های علوم پزشکی هماهنگ شد بر این اساس کارشناسان و مدیران تجهیزات پزشکی دانشگاه ها تامین تجهیزات را رصد و اطلاعات مربوطه را در سامانه مدیریت تجهیزات پزشکی کشور ثبت می کنند.
دکتر مسائلی گفت: این اطلاعات پردازش و بر اساس آن تصمیم گیری می شود که در ارتباط با یک کالا چه اقدامی صورت گیرد تا در تامین تجهیزات پزشکی دچار مشکل نشویم.
مسائلی کمبودها در حوزه تجهیزات پزشکی را شامل سه گروه ذکر و بیان کرد:گروه نخست مربوط به افزایش قیمت مواد اولیه آنهاست که قرار است با اختصاص ارز دولتی نرخ اصلاح شود،گروه دوم مربوط به تولید کنندگانی است که در تولید برخی اقلام دچار مشکل هستند لذا فراخوانی در بازار داده می شود تا تولید کنندگان دیگر در یک فضای رقابتی بتوانند تولید آن وسیله را برعهده گیرند.
وی تصریح کرد: گروه سوم مربوط به تجهیزات پزشکی می شود که دانشگاه های علوم پزشکی برای ان اقدام نکرده اند و در این خصوص قرار است با محوریت دانشگاه های قطب در مورد موضوع برنامه ریزی شود.
تحریم ها خللی در تولید تجهیزات پزشکی ایجاد نمی کند
مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت گفت: تحریم ها خللی در تولید تجهیزات پزشکی ایران ایجاد نمی کند زیرا فضا رقابتی است و اگر کشوری حاضرنباشد با ایران تجارتی داشته باشد سایر رقبا با خاطری آسوده وارد این عرصه می شوند و جای آنها را می گیرند.
وی تاکید کرد: تلاش می شود با همکاری تمامی دانشگاه های علوم پزشکی در حوزه تجهیزات پزشکی مدیریت داشته باشیم و کشورمان با هیچ گونه کمبود مواجه نخواهد شد.
مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه تجهیزات پزشکی قابل تقدیر است
مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت تاکید کرد: در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برنامه ریزی های گسترده و قابل ستایشی برای تامین بیش از 280 هزار قلم تجهیزات و ملزومات پزشکی صورت گرفته است و مدیریت تامین تجهیزات پزشکی علیرغم سختی هایی که وجود داشته است صورت گرفته است.
پانزدهمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، صنایع وابسته حوزه سلامت(دارویی، آزمایشگاهی، بیمارستانی و توانبخشی) با هدف معرفی تولیدکنندگان و تامین کنندگان این حوزه و محصولات وابسته به پزشکان، بیمارستانها و مراکز درمانی برپا شده است.
در این چارچوب 70 واحد تولیدی، خدماتی و بازرگانی از استانهای تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، اصفهان، سمنان، مازندران، یزد، فارس، گیلان، قزوین، البرز و قم تولیدات خود را عرضه کرده اند.
همچنین نمایندگیهای خارجی از کشورهای آلمان، ایتالیا، آمریکا، ژاپن، چین، لهستان، اوکراین، پاکستان و تایوان آخرین محصولات خود را در رسته های تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی و صنایع وابسته حوزه سلامت در معرض بازدید عموم قرار داده اند.
مخاطبان برای دریافت تصاویر این گزارش به اینجا مراجعه کنند.