عضو هیات علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: آسم شایع ترین بیماری مزمن در کودکان است و 10 درصد کودکان ایران به این بیماری مبتلا هستند.

دکتر حمید آهنچیان در گفتگو با وب دا با بیان اینکه علائم آسم در کودکان، سرفه های طولانی است که در شبها بیشتر می شود، افزود: این بیماری هم چنین با علائم دیگر مانند تنگی نفس همراه است که با فعالیت های فیزیکی بیشتر می شود و خس خس و درد قفسه سینه از دیگر علائم این بیماری است.

دکتر آهنچیان با اشاره به اینکه  10 درصد کودکان ایران به آسم مبتلا هستند، اظهار داشت:آسم کودکان در سال های ابتدایی زندگی یعنی تا پنج سالگی خود را نشان می دهد اما گاهی دیرتر هم تشخیص داده شود.

فوق تخصص آلرژی و ایمنی شناسی بالینی، ابتلا به آسم را زمینه ژنتیکی دانست و اظهار داشت: این بیماری با برخی از عوامل تشدید می شود که این عوامل شامل مواد آلرژی زا مانند موجود زنده ای بنام مایت است این موجود زنده که اندازه آن سه دهم میلی متر می باشد در مکان های نم دار تکثیر می یابد و به رطوبت وابسته است بنابراین توصیه می شود در منازلی که فرد مبتلا به آسم زندگی می کند از دستگاه بخور استفاده نشود حتی کسانی که آلرژی بینی دارند با وجود مایت بیماری آنها تشدید می شود.

وی به عوامل دیگر تشدید کننده اشاره و تصریح کرد: عوامل آلرژی زای دیگری مانند پرندگان و حیواناتی مانند سگ و هم چنین وجود سوسک در منزل باعث تشدید بیماری های آلرژی و به ویژه آسم می شود.

دکتر آهنچیان غیر از عوامل درونی منزل به عوامل بیرونی اشاره کرد و گفت: عوامل بیرونی مانند گروه درختان، علف ها، چمن و علف های هرز آسم را تشدید می کند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: ،دود سیگار، آلودگی هوا، مواد شوینده مانند سفید کننده ها و عطر و ادکلن نیز از عوامل تشدید کننده بیماری آسم به شمار می رود.

وی اذعان داشت: در خصوص تغذیه باید گفت کودکان در سنین رشد هستند و مواد غذایی اصلی آنها یعنی شیر، تخم مرغ، بادام، گردو و ... نباید حذف بشود اما باید غذاهای فست فود، مواد غذایی که مواد افزودنی و رنگ مصنوعی و نگهدارنده دارند و هم چنین میوه هایی مانند خربزه و انگور و میوه هایی که خود بیمار فکر می کند موقع مصرف باعث تشدید بیماری می شود، حذف شوند.

دکتر آهنچیان با اشاره به اینکه کودکانی که بیماری آسم دارند باید حتما فعالیت فیزیکی منظم داشته باشند، خاطرنشان کرد: این افراد اگر بیماری آنها به درستی کنترل شده باشد حین فعالیت ورزشی دچار هیچ گونه بروز و تشدید علائم نمی شوند باید این افراد قبل از ورزش بدن را با حرکات نرمشی گرم و بعد از ورزش بدن را سرد نمایند در کل ورزش برای بیماری آسم توصیه می شود.

فوق تخصص آلرژی و ایمنی شناسی بالینی در رابطه با تشخیص بیماری آسم اظهار داشت: برای تشخیص بیماری از رادیوگرافی قفسه سینه و گاهی از تست های تنفسی اسپیرومتری استفاده می شود هم چنین برای افرادی که شک به آلرژی می رود از آنها تست آلرژی گرفته می شود.

وی پرهیز از مواد آلرژن حساسیت زا و مصرف منظم داروها را از راهکارهای جلوگیری از تشدید بیماری عنوان کرد و گفت: بهترین و مهم ترین دارو اسپری های تنفسی می باشد این اسپری ها به شکل مستقیم وارد ریه می شود و با دز خیلی کم تاثیرات زیادی دارند بنابراین درمان انتخابی آسم در حال حاضر استفاده از اسپرهای تنفسی است.

دکتر آهنچیان با بیان اینکه برخی از والدین گمان می کنند که این اسپری ها عوارض دارند و از استفاده آنها برای کودک خود پرهیز می کنند اظهار کرد: با توجه به اینکه این اسپری ها جذب بسیار کمی دارند تاثیری بر رشد کودک ندارد بنابراین با خیال آسوده می توانند از آنها استفاده نمایند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: درمان آسم با توجه به تشخیص پزشک دوره خاصی دارد بنابراین دوره درمان و استفاده از داروها باید تکمیل شود بنابراین بهترین روش درمان استفاده از اسپری است و در هنگام استفاده از اسپری استفاده از دم یار به ویژه برای کودکان توصیه می شود استفاده اسپری با دم یار باعث کارایی بیشتر اسپری خواهد شد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image