عضو هیات علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به اینکه سکته های مغزی شایع ترین علت ناتوانی در جهان به شمار می رود اظهار کرد: مهمترین اقدامی که می توان در سکته مغزی انجام داد پیشگیری اولیه است.

به گزارش وب دا، دکتر پیام ساسان نژاد در نشست خبری هفته پیشگیری از سکته های مغزی با بیان اینکه بسیاری از افراد در سنین جوانی و فعال دچار سکته مغزی می شوند و این امر موجب می شود که  از کارهای روزمره زندگی باز بمانند و علاوه بر بروز عوارض جسمانی و روحی، بار اقتصادی نیز به خانواده و جامعه تحمیل می شود خاطر نشان کرد: برای پیشگیری از بروز سکته های مغزی باید فاکتورهای خطر از جمله فشار خون بالا، چربی خون، دیابت، کم تحرکی و استعمال دخانیات کنترل شود.   

دانشیار گروه نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ با بیان اینکه سکته های مغزی با عوارض زیادی همراه است افزود: هر ساله برای حساس سازی جامعه هفته ای  با عنوان سکته های مغزی تعیین شده که شعار این هفته "سکته های مغزی قابل درمان است" انتخاب شده است.

زمان طلایی درمان سکته مغزی سه ساعت است

فلوشیپ نورو اینترونشن دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سکته های مغزی به دو شکل خون ریزی و گرفتگی رگ بروز می کند اظهار کرد: 85 درصد از سکته های مغزی با گرفتگی رگ و ایجاد لخته در فرد ایجاد می شود که در صورت درمان نشدن به موقع، آسیب های جدی به مغز وارد می کند.

دکتر ساسان نژاد با بیان اینکه سه ساعت اولیه زمان طلایی درمان بیماران سکته مغزی است خاطر نشان کرد: هر چقدر که زمان بیشتری از زمان طلایی بگذرد آسیب ها به نسج مغز بیشتر و غیر قابل جبران خواهد بود.

 وی با اشاره به اینکه برای درمان بیماران از آمپول های لیز کننده لخته استفاده می شود که در تمام کشور نیز موجود است اظهار کرد: در حال حاضر تنها مرکز ارجاع بیماران سکته مغزی بیمارستان قائم (عج) است و به محض مراجعه بیمار خدمات برای جلوگیری از بروز عوارض بیشتر آغاز می شود.

لزوم افزایش آگاهی مردم در زمینه علائم سکته مغزی

عضو هیات علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه باید مردم با علائم سکته های مغزی آشنا شوند و در این میان رسانه های گروهی و تبلیغات محیطی نقش موثری در ارتقاء این آگاهی دارند  خاطر نشان کرد: به محض مواجهه با فردی که به سکته مغزی مبتلا شده است با اورژانس 115 تماس گرفته شود تا بتوان در زمان طلایی به بیمار رسیدگی شود.

دکتر ساسان نژاد با اشاره به اینکه بیماران پس از مراجعه به مراکز درمانی تحت بررسی های دقیق پاراکلینیکی قرار می گیرند و در صورت نیاز برای آنها دارو تزریق می شود اظهار کرد: تمامی بیماران کاندید دریافت این دارو نیستند و حتی اگر بیماری دچار خونریزی مغزی شده باشد با تزریق این دارو بیماریش تشدید می شود.

دانشیار گروه نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،خارج کردن لخته را از دیگر راهکارهای درمانی بیماران سکته مغزی عنوان کرد و اظهار کرد: در این روش نوین با استفاده از دستگاه انژیوگرافی مغزی اقدام به خارج کردن لخته های خون می شود.

وی با بیان اینکه این روش در حال حاضردر کشورهای پیشرفته جهان در حال اجراست اظهار کرد: با پیگیری های رییس دانشگاه و دیگر مسئولان قرار است آنژیوگرافی مغزی نیز در بیمارستان قائم(عج) ایجاد شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image