به گزارش وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه بر اساس تحقیقات انجام شده آهن ، روی ، ویتامین D و کلسیم از جمله شایعترین کمبود ریز مغذیها در میان کودکان و نوجوانان است اظهار داشت : کاهش سیستم ایمنی بدن و احتمال افزایش ابتلا به بیماریها ، کاهش قدرت فراگیری ، کوتاه ماندن قد و اختلال در رشد و بلوغ از جمله عوارض کمبود ریز مغذیها در میان کودکان و نوجوانان به شمار می رود.
وی استفاده از غذاهای آماده ، افزایش مصرف میان وعده های ناسالم همچون کیک و بیسکوئیت ،کاهش مصرف میوه و سبزی و غذاهای سالم را از علل کمبود ریز مغذیها برشمرد و افزود:کودکان و نوجوانان بايد مواد معدني و ويتامين هاي مورد نيازشان را با تغذيه از مواد طبيعي مانند شير و ديگر لبنيات، ميوه و سبزيجات تازه، مواد پروتئيني مانند مرغ، ماهي، گوشت و تخم مرغ، نان و غلات به دست بياورند.
مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نقش وعده غذایی صبحانه را در تامین ریز مغذیهای بدن کودک موثر عنوان کرد و تاکید کرد والدین می توانند با گنجاندن انواع گروه های غذایی به افزایش تواناییهای جسمی و ادراکی کودک و همچنین تامین ریز مغذیهای ضروری بدن فرزند خود کمک کنند .