دانشیار گروه نوزدان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه 60 تا 80 درصد نوزادان در روزهای نخست تولد مبتلا به زردی می شوند اظهار کرد: در بیشتر مواقع زردی کودکان پس از یک هفته تا ده روز بهبود پیدا می کند و نیاز به اقدام خاصی ندارد.
دکتر رضا سعیدی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه علت بروز زردی، نارس بودن کبد نوزاد و آنزیم های کبدی است که پس از طی چند روز بهبود می یابد خاطر نشان کرد: نوزاد بهتر است توسط پزشک معاینه و در صورت نیاز، مراقبت های پاراکلینیکی بر روی وی انجام شود تا در صورت وجود زردی غیرطبیعی اقدامات درمانی لازم انجام شود.
دکتر سعیدی با بیان اینکه گاهی زردی بیش از حد باعث آسیب به ارگان های بدن از جمله مغز می شود، اظهار کرد: در مرحله آسیب مغزی حدود 80 درصد مرگ و میر اتفاق می افتد و در 20 درصد دیگر نوزاد دچار صدمات ماندگار مانند فلج مغزی، اختلالات شنوایی، اختلالات بینایی و کاهش هوش می شود.
دانشیار گروه نوزدان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه باید والدین زردی را جدی بگیرند و از درمان های خانگی و غیرعلمی بپرهیزند اظهار کرد: در بسیاری از موارد درمان های خانگی باعث می شود درمان های اصلی دیر انجام شود که این امر موجب بروز صدمات جدی بر نوزاد می شود.
وی توصیه کرد: در ماه اول تولد رنگ دیوارهای اتاق نوزادان زرد و آبی و رنگ لامپها زرد نباشد بهتر است رنگ لباس نوزاد بیشتر سفید باشد تا در صورت زردی والدین متوجه شوند.
دکتر سعیدی اذعان کرد: هر نوزادی در 24 ساعت اول تولد، در 10تا 14 روزگی و 4 تا 6 هفتگی باید مورد معاینه پزشکی قرار گیرد تا در صورت وجود مشکلات متابولیک، تشخیص و درمان شوند.