نخستین عمل جراحی ترمیمی دست در بیماران مبتلا به ای بی شرق کشور  در مرکز اموزشی پژوهشی درمانی قائم(عج) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با موفقیت انجام شد.

به گزارش وب دا، این عمل بر روی یک کودک 12 ساله مبتلا به بیماری پروانه ای (ای بی) توسط دکتر امیر کچویی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد فوق تخصص ارتوپدی و جراح دست و دکتر کمال سید فروتن، جراح پلاستیک و استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی ایران با موفقیت انجام شد.

در این روش با استفاده از پرده آمنیون (پرده روی جفت) پوست دست این کودک که از بدو تولد به علت بیماری پروانه ای به حالت(مشت گونه) بود، ترمیم شد.

دکتر کمال سید فروتن جراح این عمل و مبتکر استفاده از  پرده امونیون (پوست روی جفت جنین) در ایران در گفتگو با وب دا اظهار کرد: در این روش از پوست روی جفت می توان برای ترمیم پوست دست بیمار استفاده کرد و اگر مراقبت های پس از عمل جراحی به خوبی انجام شود ، کودک می تواند از دست های خود استفاده کند. 

دکتر فروتن با اشاره به اینکه پوست بیماران مبتلا به ای بی  به جز ناحیه سر قابل استفاده نیست که از  این ناحیه نیز، مقدار محدودی پوست می توان برداشت کرد که برای دو انگشت بیمار کافی است اما با استفاده از پرده آمنیون می توان انگشتان بیمار را باز کرد.

دکتر فروتن با بیان اینکه حرکات ملایم و چرب نگه داشتن  دست بعد از بیرون آمدن میله ها از انگشتان، باعث میشود بیمار سالها از دستانش استفاده کند، اظهار کرد ؛بعد از استفاده از پرده امونیون اگر مراقبت های لازم انجام نشود، دست دوباره بسته می شود بنابراین باید در وضعیت موجود نگهداری شود. 

دکتر فروتن تصریح کرد:  اگر پدر و مادر مراقبت خوبی از دست بیمار داشته باشند و پانسمان ها به خوبی انجام شود، انگشتان باز میماند و کودک می تواند همیشه از انگشت ها استفاده کند.

بیشتر بیماران مبتلا به ای بی نیاز به جراحی دست و پیوند پوست دارند

دکتر امیر رضا کچویی، فوق تخصص ارتوپدی و جراح دست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماری ای بی یک بیماری ژنتیکی است که اختلال در چسبندگی پوست ایجاد می کند و  مکرر دست زخم می شود. 

وی افزود ؛در قسمت ارتوپدی متاسفانه این چسبندگی باعث می شود که انگشتان دست به هم بچسبد و کارایی دست از بین برود. 

دکتر کچویی با بیان اینکه بیش از 43 بیمار ای بی در خراسان شناسایی شده است، افزود : بیشتر این افراد نیاز به عمل دارند که اگر بتوانیم این عمل را در منطقه انجام دهیم قطعا در هزینه ها صرفه جویی می شود و از نظر روحی و روانی نیز بار روانی کمتری برای خانواده ها دارد.

وی با بیان اینکه انگشتان دست مثل یک پیله به هم چسبیده است و بعد از باز شدن بخاطر نقص پوستی دچار مشکل می شوند، تصریح کرد: پرده های جفت پوشش بسیار خوبی برای دستان بیمار است که در این این بیمار مورد استفاده قرار گرفت.

وی درباره دوران نقاهت بیمار،تصریح کرد: :پانسمان های مکرر برای بیمار نیاز است تا زمانی که پرده امونیون بتواند به پوست بچسبد و جایگزین پوست شود.

دکتر کچویی با اشاره به اینکه حدود چهل و پنج روز تا بهبودی کامل زمان می برد،اظهار امیدواری کرد: با اقدامات مراقبتی که پس از عمل جراحی بر روی این کودک می شود دستانش کارایی دست سالم را داشته باشد.

بیماری "ای بی" اختلالی ژنتیکی که موجب درگیر شدن پوست و نسوج می شود

کارشناس مسئول امور بیماری های خاص دانشگاه علوم پرشکی مشهد با اشاره به اینکه بیماری پروانه ای نوعی اختلال ژنتیکی است که پوست و نسوج پوششی بدن را درگیر می کند اظهار کرد: به دلیل کاهش بافت هم بندی در پوست بیماران در اثر تماس بدن با جسم خارجی، پوست بیمار تاول زده و دچار زخم و خونریزی می شود. 

دکتر جواد رجبیان با بیان اینکه در این بیماری، بافت پوششی درونی  از دهان تا معده و سایر اعضا درگیر می شود خاطر نشان کرد:  مهم ترین مشکل این بیماران زخم های بدن است که نیاز به پانسمان های مکرر دارند که این پانسمان ها هزینه بالایی دارد. 

دکتر رجبیان تصریح کرد: با اجرای برنامه تحول نظام سلامت از پنج سال گذشته ،بیماران پروانه ای زیر پوشش بیماران خاص قرار گرفته اند و هزینه پانسمان و دندان پزشکی این بیماران را وزارت بهداشت متقبل شده است.

وی با بیان اینکه تا کنون 43 بیمار مبتلا به ای بی در مناطق زیر پوشش دانشگاه شناسایی شده اند افزود: برای ارایه خدمات به این بیماران تیم پزشکی از گروه های مختلف تخصصی و فوق تخصصی در بیمارستان اکبر تشکیل شده است  و علاوه بر این دوره های روانشناسی و مشاوره نیز برای بیماران و خانواده های انها نیز برگزار می شود.

دکتر رجبیان به نقش موثر خیران سلامت در حمایت از بیماران خاص اشاره کرد و گفت: در حال حاضر گروه "راه سلامتی" حامی بیماران مبتلا به ای بی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.

وی با تاکید بر اینکه بیماران مبتلا به ای بی از استعداد وهوش بالایی برخوردار هستند تاکید کرد: باید این فرهنگ سازی در جامعه ایجاد شود که بیماری ای بی قابل انتقال به دیگران نیست و این بیماران نیز همانند دیگر افراد جامعه می توانند فعالیت اجتماعی داشته باشند.

گروه راه سلامتی حامی بیماران ای بی در استان خراسان رضوی

رییس بیمارستان قائم(عج) نیز در گفتگو با وب دا با بیان اینکه خیران نقش موثری در ارتقاء سلامت جامعه دارند خاطر نشان کرد: گروه خیران "راه سلامتی" تا کنون خدمات گسترده ای را به بیماران در گروه های مختلف ارائه داده اند و علاوه بر این حامی بیماران مبتلا به ای بی نیز هستند.

دکتر داستانی با  اشاره به انجام عمل پیوند پوست و باز کردن دست بیمار مبتلا به ای بی در بیمارستان قائم(عج) خاطر نشان کرد: اقدامات باز توانی و توان بخشی برای این بیماران در این مرکز انجام خواهد شد.

نظریان، مددکار بیمارستان قایم و نماینده گروه راه سلامتی با اشاره به اینکه ابتدای کار گروه راه سلامتی،  3بیمار ای بی تحت پوشش قرار گرفت خاطر نشان کرد: در حال حاضر 41بیمار تحت پوشش مرکز هستند که از این تعداد 31 بیمار کمک هزینه و خدمات دریافت می کنند.

 

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image