دانشیار گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: عوامل و آلاینده های محیطی ناشی از سوخت های نامناسب در برخی از موارد موجب بروز حملات آلرژی می شود.
دکتر فرحزاد جباری آزاد در گفتگو با وب دا در خصوص میزان شیوع بیماری آلرژی در کشور، گفت: منطقه زندگی، عوامل و آلاینده های محیطی، مواد مصرفی، سطح بهداشت و استرس ها در ایجاد آلرژی موثر هستند و بر این اساس شیوع آلرژی در مناطق مختلف متفاوت است.
وی بیان داشت: این روند بخصوص با افزایش آلاینده های محیطی و کاهش بارندگی ها در کشور در حال افزایش و موجب ماندگاری آلرژی شده است به نحوی که روند آلرژی های فصلی به آلرژی های دائمی در حال تغییر می باشد.
رییس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: همه افراد به ویژه بیماران آلرژی در روزهای آلودگی هوا غیر از کارهای ضروری از منزل خارج نشوند و در صورت لزوم از ماسک فیلتردار استفاده و از فعالیت و ورزش در محیط های باز اجتناب کنند.
دکتر جباری خاطر نشان کرد: آلرژی یک بیماری حساسیتی است که به دنبال آن سیستم ایمنی بدن نسبت به عواملی که نباید به آن پاسخ دهد؛ پاسخ های بیش از اندازه داده و این رفتار منجر به بروز بیماری در فرد می شود.
وی افزود: یکی از بیماری های ایجاد شده در زمینه آلرژی ها، آسم آلرژی است؛ که با علائمی چون سرفه، تنگی نفس و خس خس سینه خود را نشان می دهد این بیماری منجر به اختلالات فعالیتی و استراحت در فرد شده و فعالیت روزمره و یا خواب شبانه بیمار را دچار مشکل می کند.
رییس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار داشت: آلرژی بینی(عطسه، آبریزش بینی، خارش گوش و حلق، گرفتگی بینی) آلرژی ریه (آسم، تنگی نفس، خس خس سینه، سرفه) آلرژی پوست(کهیر و خارش پوست، اگزما،) و آلرژی دستگاه گوارش (عدم تحمل غذا، حالت تهوع، استفراغ، حساسیت در استفاده از برخی غذاها ) از انواع آلرژی ها محسوب می شود.