مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، تمامی پرستاران شاغل در مراکز درمانی تا سال 1400 بایستی، پروانه صلاحیت حرفه ای را داشته باشند.
محمد حسن عزتی در گفتگو با وب دا، خاطر نشان کرد: پس از آن تنها پرستارانی مجوز فعالیت در بیمارستان ها و مراکز درمانی را خواهند داشت که پروانه صلاحیت حرفه ای را اخذ کرده باشند.
وی آموزش ضمن خدمت را یکی از شرایط دریافت پروانه صلاحیت عنوان کرد و گفت: بر اساس این برنامه، پرستاران باید سالانه حداقل 25 امتیاز آموزش مداوم را کسب کرده باشند تا بتوانند این پروانه را دریافت کنند.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: پروانه صلاحیت حرفه ای پنج سال اعتبار دارد و هر ۵ سال باید اعتبار آن تمدید شود و برای تمدید پروانه ارائه گواهی آموزش ها الزامی خواهد بود .
عزتی خاطر نشان کرد: تاکنون هزار و ۲۰ نفر از پرستاران زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به دریافت پروانه صلاحیت حرفه ای شده اند.
فعالیت بیش از 13 هزار کادر پرستاری در مراکز درمانی استان خراسان رضوی
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در حال حاضر 13 هزار کادر پرستاری شامل رشته های اتاق عمل ،هوشبری ،پرستاری ، کمک پرستار و کمک بهیار در بیمارستان های زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی فعالیت دارند که از این تعداد حدود ۸ هزار کادر پرستاری در بخش دولتی فعالیت دارند.
عزتی با بیان اینکه استان خراسان رضوی بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت، در حال حاضر با کمبود شش هزار پرستار روبروست خاطر نشان کرد: کمبود نیروی پرستار در اکثر بیمارستان ها مشهود است اما متقاضی کار در شهرستان هایی مثل سرخس، تایباد ، درگز و کلات کمتر از سایر شهرستان ها ست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیشترین مشکل در بیمارستانهای دانشگاهی به ویژه مراکز جدید کمبود نیرو ی انسانی پرستار و کمک پرستار است تصریح کرد: با توجه به تشکیلات و چارت جدید بیمارستان ها حداقل دو هزار و 500 نفر کمبود پرستار در بیمارستان های دانشگاهی استان وجود دارد اما بر اساس استانداردهای ابلاغی توسط معاونت پرستاری وزارت بهداشت و درمان ، حداقل نیاز به ۶ هزار پرستار در استان وجود دارد.