دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه 80 درصد از سرطان ها در صورت شناسایی زودهنگام و در مراحل اولیه قابل درمان هستند، بر گسترش برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی در این زمینه تاکید کرد.
دکتر ابوالقاسم اللهیاری در حاشیه سمینار "زندگی با سرطان" در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه یکم الی هفتم بهمن ماه هفته پیشگیری از سرطان با شعار "سرطان قابل پیشگیری و درمان است با خود مراقبتی و امید" نام گذاری شده است خاطر نشان کرد: اگر مردم با علائم اولیه ابتلا به سرطان و عوامل ایجاد کننده آن آشنا شوند می توان بیماران را در مراحل اولیه شناسایی و نسبت به درمان به موقع آنان اقدام کرد.
رییس انجمن خون و سرطان شعبه خراسان رضوی با اشاره به اینکه مراجعه دیر هنگام بیماران مبتلا به سرطان موجب کاهش شانس بهبودی می شود تصریح کرد: ایجاد احساس توده در ناحیه پستان، ضعف و بیحالی، بی اشتهایی، تغییر در مزاج، دردهای مبهم شکمی باید مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.
دکتر اللهیاری با بیان اینکه در حال حاضر سرطان پستان شایعترین سرطان در زنان و سرطان معده شایعترین سرطان در مردان به شمار می رود خاطر نشان کرد: به طور حتم با آموزش و اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم می توان تا 40 درصد از بروز سرطان ها پیشگیری کرد.
فوق تخصص خون و سرطان بالغین با اشاره به راهکارهای پیشگیری از سرطان اظهار کرد: در گام نخست مردم باید عوامل ایجاد کننده سرطان را بشناسند و سپس با تغییر سبک زندگی از مصرف افراطی چربی ها، گوشت قرمز ، استعمال دخانیات اجتناب و با ورزش، مصرف میوه و سبزی و دوری از استرس نسبت به پیشگیری از این بیماری اقدام کنند.
دکتر اللهیاری با بیان اینکه نقش سیگار و مواد دخانی در ابتلا به 13 نوع سرطان ثابت شده است اظهار کرد: 75 درصد ابتلا به سرطان ریه به استعمال دخانیات مرتبط است.