به منظور ارتقاء سلامت جامعه و شناسایی زودهنگام بیماران، طرح غربالگری سرطان پستان در بیمارستان امید از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال اجراست.
به گزارش وب دا، این طرح از هشتم الی پانزدهم بهمن ماه به طور رایگان برای تمامی بانوان از ساعت 8 الی 12 در کلینیک خود مراقبتی بیمارستان امید در حال اجراست.
عضو هیات علمی دانشگاه عاوم پزشکی مشهد و جراح عمومی در حاشیه اجرای این طرح در گفتگو با وب دا با بیان اینکه سرطان پستان یکی از سرطان های شایع در میان بانوان در دنیا به شمار می رود اظهار کرد: شناسایی زودهنگام این بیماری نقش موثری در موفقیت درمان دارد و اجرای طرح های غربالگری یکی از راهکارهای موثر در این زمینه به شمار می رود.
دکتر آزاده جباری عدم آگاهی از علائم و نشانه های سرطان ، بی توجهی به سلامت و ترس از ابتلا به سرطان را از مهمترین دلایل شناسایی زودهنگام بیماری عنوان و خاطر نشان کرد: در این طرح ضمن اجرای برنامه غربالگری، نسبت به آموزش خود مراقبتی نیز اقدام می شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مصرف هورمون ها، اولین بارداری پس از سن 35 سالگی، یائسگی دیر رس، مصرف الکل، بی تحرکی، تغذیه نامناسب، و استعمال دخانیات را از جمله عوامل تاثیر گذار در ابتلا به سرطان پستان عنوان کرد.
دکتر جباری به علائم و نشانه های سرطان پستان اشاره کرد و گفت: تغییر شکل بافت پستان، فرورفتگی پوست و یا نوک سینه، زخم غیر طبیعی، برجستگی غیر طبیعی، عدم قرینگی میان دو پستان و ایجاد هر گونه تغییر باید مورد پیگیری و تشخیص قرار داده شود.
وی غربالگری و ماموگرافی را از راهکارهای شناسایی سرطان پستان برشمرد و گفت: توصیه می شود بانوان بین سنین 35 تا 40 سالگی اولین غربالگری را انجام و پس از آن نیز سالی یک بار نسبت به بررسی سلامت خود اقدام کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه عاوم پزشکی مشهد تاکید کرد: به طور کل خود مراقبتی و انجام معاینه در بانوان بالای 20 سال ماهانه باید توسط خود فرد انجام شود و در صورت بروز سرطان در نزدیکان درجه یک باید هر شش ماه یک بار تست های پزشکی انجام شود.
روش های درمانی را با توجه به شدت بیماری شامل جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی عنوان کرد و گفت: مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه امکانات و شرایط لازم را برای درمان بیماران دارا هستند و نیازی به ارجاع بیماران به دیگر مراکز نیست.