استاد گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: حیوانات خانگی عامل بسیاری از بیماریها در انسان به شمار می روند و بیشتر بیماریهای عفونی از طریق حیوان به انسان منتقل می شود.
دکتر عبدالکریم حامدی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: بطور کلی بیماریهای عفونی بیشترین نوع بیماری ها در دنیا هستند و یکی از راههای انتقال بیماریهای عفونی تماس با حیوانات است که بعضا در منزل نگهداری می شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیشتر بیماریهای عفونی از طریق حیوان به انسان منتقل می شوند افزود: نگهداری حیوان در منزل و محل سکونت بخصوص برای کودکان به هیچ وجه توصیه نمی شود و تهدید سلامتی کودک است.
دکتر حامدی با اشاره به اینکه حیوانات خانگی عامل بسیاری از بیماریها در انسان می باشند، اظهار داشت: حیواناتی که گاها خانواده ها در خانه نگهداری می کنند دو دسته می باشند دسته اول حیوانات خانگی یا کوچک(پرندگان) و دسته دوم حیوانات بزرگتر(گاو،گوسفند، گربه و سگ و ...) هستند.
فوق تخصص بیماریهای عفونی راههای انتقال عفونت از حیوان به انسان را چند روش مختلف عنوان و خاطر نشان کرد: تماس با بزاق حیوان که حاوی میکروب و ویروس است، تماس با مدفوع و ادرار و دیگر فضولات حیوان، تماس پوست با پوست انسان و حیوان بخصوص وقتی زخم یا ترشح در پوست باشد، استنشاق مایعات آلوده حیوان که در هوا پخش می شود از جمله راههای مختلف انتقال عفونت به شمار می رود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص نگهداری پرندگان و جوندگان اظهار کرد: در کودکانی که مبتلا به آلرژی بخصوص آلرژی تنفسی هستند تماس با حیوانات دچار تشدید علائم تنفسی و پوستی می شوند .
دکتر حامدی در ادامه افزود: گاهی پرندگان خانگی کنه دارند که می تواند تبهای خونریزی دهنده و بیماری اسپیروکتی و قارچی ایجاد کنند یا تماس با فضولات آنها باعث عفونتهای انگلی روده ای- کرمهای قلابدار و بیماری تنفسی شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین با اشاره به عوارض نگهداری حیوانات بزرگتر گفت: انتقال بیماری های توکسوپلاسموز و میکروبی تب خراش از طریق تماس با گربه، هاری و انگل کیست هیداتیک از طریق تماس با سگ و بروسلوز یا تب مالت نیز از طریق تماس با گاو و گوسفند به انسان منتقل می شوند.
وی توصیه کرد: از نگهداری هر نوع حیوان خانگی و غیر خانگی در منزل و محل سکونت جدا باید خودداری شود در صورتیکه وجود حیوان در منزل اجتناب ناپذیر باشد حتی الامکان دور از محل زندگی و سکونت باشد همچنین رعایت و کنترل بهداشت و شستشوی دستها همیشه و در همه حال باید مد نظر قرار گیرد و اینکه بصورت دوره ای حیوانات در منزل باید در جهت سلامتی آنها اقدامات لازم مانند معاینه و تزریق واکسن انجام شود.