به گزارش وب دا ، دکتر احسان بلوردی اظهار داشت :‌با فرارسيدن فصل گرما بيماري گرما زدگي شيوع ميابد و بهترین راه برای درمان آن خنک کردن همراه با رطوبت و نوشیدن آب خنک به همراه کمی نمک یا سرم خوراکی براي فرد گرمازده مي باشد.

رئيس بخش طب اورژانس بيمارستان امام رضا (ع)  خاطر نشان کرد :‌با فرا رسيدن فصل تابستان و افزايش دماي هوا اين بيماري شيوع پيدا مي کند و افراد بيشتر در معرض گرمازدگي  قرار مي گيرند ، بدن انسان بطور عادی ، دارای یک مکانیسم تنظیمی گرمایی میباشد و بر هم خوردن تعادل در این مکانیسم به نحوی که درجه حرارت بدن به طور غیر عادی بالارود ،فرد دچار گرمازدگي مي شود

دکتر بلوردي با اشاره به اينکه کودکان و افراد سالخورده بيشتر در معرض اين بيماري هستند افزود: فرد گرمازده اغلب خسته و گیج می شود و ممکن است دچار برخی علائم شاخص در گرما زدگی مثل   اختلال در هوشیاری ، دمای بالای بدن که گاه تا ۴۱ درجه می رسد . در شرایط حاد عدم تعرق  ، گرفتگی عضلات، پوست خشک و داغ ، تهوع یا استفراغ  و تشنج ، شود.

وي افزود: در مراحل ابتدایی گرمازدگی بدن شروع به واکنش کرده و بدین منظور خون رسانی به پوست و مخاط بدن را بیشتر كرده و ریه‌ها سعی می کنند گرمای بیشتری را از طریق تنفس خارج کنند، در این حالت دفع ادرار نیز برای مقابله با کم آبی در بدن کمتر صورت می‌گیرد.

اين متخصص طب اورژانس دورکردن فرد گرمازده  از محل گرم و قراردادن وي در مجاورت هواي سرد و سرد کردن بدن وي با آب ولرم و همچنين  خوراندن آب خنک در مرحله خفیف‌تر گرمازدگی  را از اقدامات قبل از رسيدن اورژانس عنوان کرد

رئيس بخش طب اورژانس بيمارستان امام رضا (ع)  خاطرنشان کرد : در صورت شدت عارضه بهتر است سرم خوراکی فیزیولوژیک یا 4 تا 9 گرم نمک در 1لیتر آب به فرد گرما زده شده داده شود. همچنین استفاده از کمپرس یخ در محل گردش رگ‌های بزرگ چون زیر بغل و کشاله‌ی ران نیز مفید دانست و افزود  باید دقت کرد که کمپرس یخ در داخل حوله و برای مدت کوتاه استفاده شود.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image