معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: به منظور کاهش آمار مرگ ومیر مادران و نوزادان، مراقبت های دوران بارداری افزایش کمی وکیفی پیدا کرده است.
دکتر شاپور بدیعی، در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: استفاده بهینه از منابع موجود و توجه به کیفیت خدمات نیازمند برنامه جامعی است تا در حوزه معاونت بتوان بر روی شاخص های مهمی مثل مرگ و میر مادران باردار و نوزادان توجه کرد.
وی افزود: در سال 96 و به خصوص در سال 97 به سلامت مادران باردار اهمیت ویژه ای داده شد چرا که سلامت مادران باردار زمینه سلامت آینده سازان مملکت را می سازد از همین رو در حوزه مراقبت های مادران ونوزادان شاهد تمرکز بیشتری در حوزه ارائه خدمات بیشتر با کیفیت بهتر هستیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: کارشناسان معاونت درمان و کل حوزه های دانشگاه در زمینه سلامت مادران و نوزادان تلاش می کنند، علاوه براین چندین نشست با انجمن نوزادان مشهد برگزار شد تا با برنامه ریزی های منسجم بتوان سرعت بیشتر در ارائه خدمات ایجاد شود.
وی با بیان اینکه با سازمان نظام پزشکی نشست های متعددی در زمینه بررسی علل مرگ و میر برگزار شد اظهار کرد: بیماریهای قلبی عروقی، عروق مغزی و سرطان ها مهم ترین علل مرگ و میر به شمار می رود و در این راستا در زمینه سرطان ها اقدامات مثبتی انجام شده است.
دکتر بدیعی با تاکید براینکه با حمایت هیات رئیسه و معاونت توسعه برای غربالگری و تشخیص به موقع در حوزه بیماری سرطان،خدمات به شکل مطلوبی ارائه می شود، ابراز کرد: در حوزه مرگ و میر مادران که شاخص مهم سازمان جهانی بهداشت است، در معاونت بهداشت تلاش های گسترده ای در یک سال اخیر انجام شد که باعث کاهش مرگ ومیر مادران باردار شد .
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کاهش آمار مرگ و میر مادران باردار در کشور الگویی برای جهانیان است، تصریح کرد: مادران بی خانمان و مادران معتاد، افرادی هستند که به دلیل شرایط خود نتوانستند از مراقبت های دوران بارداری استفاده کنند و به دلیل خونریزی های بعد از زایمان ویا ایست قلبی از دنیا می روند و نامشان جز مرگ و میر مادران باردار ثبت می شود که البته در این حوزه معاونت اجتماعی وارد شده است تا این مادران را تحت پوشش برنامه ها قرار دهد.
وی اظهار کرد: ناهنجاریهای مادر زادی کودک یکی از علل اصلی فوت کودکان است که احتمال مرگ و میر این کودکان بیشتر است بنابراین تا حدودی می توان از مرگ ومیر نوزادان پیشگیری کرد اما بخش ناهنجاریها متاسفانه در اختیار مانیست.