دانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه زیاده روی در مصرف صبحانه و هم حذف یا کم کردن صبحانه از لحاظ تغذیه ای درست نیست اظهار کرد: یک صبحانه خوب باید ترکیبی از مواد نشاسته ای، مواد پروتئینی، چربی و فیبر باشد.
دکتر عبدالرضا نوروزی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: صبحانه یکی از سه وعده اصلی غذایی است و توصیه می شود 20 درصد از کل کالری که در طول روز استفاده می کنیم در وعده صبحانه مصرف شود.
وی افزود: برای یک فرد بزرگسال آقا با وزن طبیعی 400 کالری و برای خانم بزرگسال با وزن طبیعی و فعالیت بدنی طبیعی حدود 300 کالری در وعده صبحانه باید استفاده شود بنابراین باید دقت کنیم که هم زیاده روی در مصرف صبحانه و هم حذف یا کم کردن صبحانه از لحاظ تغذیه ای درست نیست.
دکتر نوروزی با بیان اینکه یک صبحانه مناسب باید ترکیبی از مواد نشاسته ای، مواد پروتئینی، چربی و فیبر باشد، اظهار کرد: یک صبحانه خوب حاوی حداقل 200 سی سی مایعات بصورت شیر، آب، چای و قهوه باید باشد برای صبحانه با توجه به یک دوره ناشتایی چند ساعته مصرف صبحانه باید ترجیحا تا یکساعت بعد از بیدار شدن انجام شود.
وی در ادامه افزود: مصرف برخی از مواد غذایی در صبحانه شامل تخم مرغ، به دلیل داشتن ویتامین های محلول در A و D همچنین ماده ای بنام کولین سبب افزایش قدرت سیستم ایمنی همچنین افزایش تمرکز فکری به ویژه در کودکان و سالمندان می گردد.
دکتر نوروزی به دیگر مواد غذایی مصرفی در صبحانه اشاره و تصریح کرد: مصرف مواد غذایی مانند گردو یا بادام زمینی به عنوان جزئی از صبحانه سبب تامین اسیدهای چرب ضروری برای بدن خواهد شد که در زمینه سلامت قلبی و عروقی همچنین رشد و تکامل عصبی در بزرگسالان و کودکان بسیار موثر است.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه مصرف گردو و بادام زمینی دقت شود مصرف بیش از اندازه آن سبب مشکلات وزنی خواهد شد بنابراین در یک فرد خردسال یا بزرگسال مصرف دو عدد گردو یا 10 عدد بادام زمینی نیازهای تغذیه ای فرد را از لحاظ اسیدهای چرب ضروری تنظیم می کند.
دانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با خواص شیر در صبحانه نیز گفت: مصرف شیر در وعده صبحانه علاوه بر تامین کلسیم به دلیل داشتن ترکیب مناسبی از مواد کربوهیدرات، پروتئین و چربی جهت تامین انرژی مورد نیاز در طول صبح بخصوص برای بچه ها ضروری است.