استاد انگل شناسی و قارچ شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: ابتلا به زخم تنگ ماهی درتماس با ماهی قرمز و آب ماهی رخ می دهد.
دکتر عبدالمجید فتی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه در ماه پایانی فصل زمستان و با نزدیک شدن عید نوروز فروش ماهی قرمز افزایش می یابد و طبق سنت همه افراد در تدارک سفره هفت سین اقدام به خرید ماهی قرمز می کنند خاطر نشان کرد: تصور عامه مردم بر این است که اگر ماهی در آب با دست افراد تماس نداشته باشد هیچگونه مشکل و بیماری ایجاد نمی کند و این در حالی است که احتمال انتقال انگل ها بسیار زیاد است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در چند سال اخیر افرادی که به طور مستقیم با ماهی و یا آب تنگ ماهی تماس داشته اند مبتلا به زخم عمیق شبیه سالک شده اند که این زخم بیشتر روی دست وگاهی تا آرنج ایجاد می شود خاطر نشان کرد: در گذشته گمان می رفت که این زخم ها سالک است اما بررسی های دقیق تر نشان داد که ایجاد زخم بر اثر یک میکروب از خانواده میکروب سل است.
دکتر فتی با اشاره به اینکه این نوع میکروب، ماهی را بیمار نمی کند، تصریح کرد: اگر دست کوچکترین خراشی داشته باشد و با ماهی یا آب تنگ و استخر برخورد کند این میکروب وارد بدن می شود و ایجاد زخم با ظاهر تقریبا قرمز مایل به بنفش کم رنگ برجسته و متورم گاهی همراه با درد می کند.
استاد انگل شناسی و قارچ شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این زخم باید حتما از طریق انجام آزمایش تشخیص داده و با دارو برطرف شود که دوره طولانی حدودا دو هفته دارد تا زخم بهبود یابد.
وی با بیان اینکه این میکروب از فرد به فرد قابل انتقال نیست، اذعان کرد: برای پیشگیری از ایجاد زخم، افراد با دست خراشیده به هیچ نوع ماهی اعم از ماهی قرمز وگاهی ماهی قابل خوردن تماس نداشته باشند و در استخرهایی که ماهی وجود دارد شنا نشود و برای تماس با ماهی یا آب ماهی از دستکش استفاده شود.
دکتر فتی خاطرنشان کرد: هنوز مشخص نیست که همه ماهی های موجود دارای این میکروب هستند بنابراین باید تحقیقات دقیق و زیادی انجام شود.