عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و متخصص طب سنتی ایرانی گفت: این تصور که گوشت ماهی غذای سلامتی برای همه افراد است چندان صحیح نیست.

دکتر غلامرضا غیور در گفتگو با وب دا با بیان اینکه اغلب موارد توصیه می شود تمامی افراد هفته ای سه تا چهار مرتبه ماهی مصرف کنند اظهار کرد: در حقیقت این تصور که گوشت ماهی غذای سلامتی برای همه افراد است چندان صحیح نیست در حالیکه مصرف ماهی در افراد با مزاج، سن و در اقلیم متفاوت اثرات مختلفی برجای می گذارد و باید تمام این عوامل مدنظر قرار داده شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: از دیدگاه طب ایرانی، خوردن ماهی با رعایت شرایط شخص مصرف کننده و شرایط پخت و آماده سازی به صورت محدود و با پرهیز از عادت به خوردن آن مورد تائید است اما در صورت عدم رعایت این شرایط و به ویژه در صورت مصرف زیاد یا تداوم مصرف مخصوصا در مزاج های سرد می تواند آثار زیانباری داشته باشد.

دکتر غیور با بیان اینکه برای کسانیکه ماهی مناسب است یا منع زیادی ندارد خوبست نکاتی را بدانند، اظهار داشت: ماهی دریا و آب شور، رطوبت کمتری دارد و بعضی انواع ماهی ها نسبت به بعضی دیگر  از سردی کمتری برخوردارند.

متخصص طب سنتی ایرانی در ادامه اظهار داشت: ماهی نمکسود از هر نوع که باشد گرم و مایل به خشکی است و ماهی نمکسود، کهنه، گرم و خشک می باشد اما از نظر غذایی، ارزش چندانی ندارد. ماهی سواحل دریا بهتر و لذیذتر از ماهی رودخانه یا ماهیان پرورشی است.

وی با اذعان اینکه ماهی خوب آن است که همان روز صید شده و بوی بد نیز نداشته باشد( گوشت ماهی لطیف است و سریعا دچار عفونت می گردد)، تصریح کرد: بدترین ماهی ها، ماهی قنات و گودال ها و چشمه های کوچک و زمین های پست و آب های کثیف بدبو می باشد مخصوصا اگر راکد باشد.

دکتر غیور همچنین اذعان کرد: ماهیهای بسیار بزرگ یا بسیار کوچک و پرخارنیز مناسب نیستند و بهتر است مصرف نشود ماهی در افراد گرم مزاج سبب تقویت قوای باروری می گردد و در زخمهای ناشی از حرارت مفید می باشد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image