رییس مرکز تحقیقات روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: اختلال هراس شایع ترین اختلال اضطرابی است که میزان شیوع 3 تا 6 درصد جمعیت عمومی است .

دکتر علی طلایی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه انسان در طول تاریخ تکامل خود با خطرات زیادی مواجه است، اظهار کرد: حتی در جوامع امروزی خطرات زیادی انسان را تهدید می کند،  بدن نیز برای مواجهه با این خطرات تجهیز شده است  تا با ایجاد اضطراب، سیستم بدن واکنش نشان دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با بیان اینکه در شرایط اضطراب،  ضربان قلب و فشار خون فرد بالا می رود، ابراز کرد: تمام موجودات زنده در مقابل خطرات آمادگی دارند، اما اگر اضطراب فرد از حالت عادی خارج شود و به شکل مزمن درآید شرایط زندگی را برای فرد سخت می کند.

رییس دانشکده پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ترس های شدید هزینه های زیادی برای فرد و خانواده دارد، عنوان کرد: اختلال هراس به حدی سخت است که در این شرایط فرد به نحوی مرگ را تجربه می کند و دوباره زنده می شود؛ بنابراین اگر این مشکل به صورت مزمن درآید، کارایی فرد را از او سلب می کند و مشکلات زیاد روحی وجسمی را با خود به همراه می آورد.

دکتر طلایی با تاکید براینکه حمله هراس،  ناگهانی شروع می شود و در کمتر از ده دقیقه به اوج می رسد، افزود: تپش قلب، احساس تنگی نفس، سردی و لرزش، احساس غیر واقعی بودن محیط یا اعضای بدن خود فرد و احساس در حال احتضار بودن از جمله علایم حمله هراس است که هر فرد حداقل یکبار در زندگی این حالت را تجربه کرده است.

وی با اشاره به اینکه سن شروع اختلال اضطراب در جوانی است، عنوان کرد: در هر سنی حتی کودکی وقتی فرد دچار اختلال روانپزشکی شود، باید برای درمان به پزشک مراجعه کند ولی در خصوص اختلال هراس میانگین سن ابتلا به این بیماری 25 سالگی است و در خانم ها این اختلال تا سه برابر بیشتر از آقایان است.

دکتر طلایی با بیان اینکه اختلال اعصاب و روان در کودک و نوجوان بسیار با اهمیت است، ادامه داد: به جز اختلالات روانی ، کیفیت زندگی انسانها نیز اهمیت دارد و فرد باید در شرایطی روزگار بگذراند که از زندگی لذت ببرد و اگراینطور نیست هم باید به پزشک مراجعه کنند.

وی افزود: فرد باید روزهای شاد و کار آمدی را پشت سر بگذارند و تنها استرس نداشتن دلیل بر کیفیت زندگی مطلوب نیست، بنابراین برای درمان اختلالات روانی حتما باید به پزشک مراجعه کرد و داروها را در تمام مدت به شکل دقیق مصرف کنند و ترسی از وابستگی روانی به داروها نداشته باشند.

این پزشک متخصص اعصاب و روان پزشکی با اشاره به اینکه دارو درمانی برای اختلال پانیک کفایت نمی کند، اظهار کرد: بیمار به جز مراحل دارو درمانی نیاز به روان درمانی و مراجعه حضوری به روانپزشک نیز دارد بنابراین باید اختلال روانی که طولانی مدت شده یا باعث کاهش عملکرد فردی و اجتماعی انسان شده را بررسی کرد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image