عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اختلالات خواب در بین کودکان کاملا شایع است به نحوی که از هر سه کودک یک کودک دچار اختلالات خواب است، ادامه داد: راه رفتن در خواب، دندان قروچه کردن، جابجا شدن در خواب، خرخر کردن، شب ادراری از جمله اختلالات خواب در کودکان است که غالبا با افزایش سن نیز بهبود پیدا می کند و نیازبه درمان خاصی وجود ندارد.

دکتر فرح اشرف زاده در گفتگو با وب دا با بیان اینکه میزان نیاز کودکان به خواب در طول روز بنا به سن متفاوت است اما در مجموع می توان گفت کودکانی که ضریب هوشی بالاتری دارند، زمان کمتری می خوابند و بیشتر ترجیح می دهند بازی کنند خاطر نشان کرد: نوزاد در روز تقریبا 18 تا 19 ساعت به خواب می رود و در اواخر سال اول میزان نیاز به خواب در کودک 13 تا 14  ساعت در شبانه روز است و سه تا پنج سالگی کودک 12ساعت در روز می خوابد .

استاد گروه اعصاب کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در سن مدرسه حدود 10 ساعت در روز و در سن نوجوانی واوایل بلوغ شش ونیم تا هشت ساعت کودک در شبانه روز نیاز به خواب دارد، البته میزان خواب در کودکان باهوش کمتر و در کودکان دچار عقب ماندگی و کودکانی که کمی دچار معلولیت هستند بیشتر است.

دکتر اشرف زاده با اشاره به اینکه از شش ماهگی به بعد کودک می تواند از 12 شب تا 6 صبح بخوابد، گفت: مادر باید بعد از مطمئن شدن از شرایط مطلوب کودک ، از همان روزهای اولیه جای خواب کودک را از خود جدا کند و اصلا نباید کودک در رختخواب یا تخت مادر و یا زیر پستان به خواب برود چراکه احتمال خفگی یا عادات غلط خوابیدن در کودک به مرور ایجاد می شود.

وی تصریح کرد: در سن دو یا سه ماهگی مادر باید بعد از گرفتن آروغ نوزاد با دست آهسته روی بازو کودک بزند و به او اطمینان دهد که خطری او را تهدید نمی کند و مادر در کنارش است و به محض خوابیدن کودک را باید روی تخت جداگانه قرار داده و از دور از وی مراقبت کند و در نیمه شب به او شیر ندهد تا کودک خود تلاش کند و به خواب برود.

فوق تخصص اعصاب کودکان با بیان اینکه از سن 9 ماهگی کودک عروسک کوچکی را در اختیار داشته باشد ودر هنگام خواب آن را در آغوش بگیرد، تصریح کرد: برای خوابیدن به موقع وآرام کودک باید از ابتدای شب فعالیتهای بدنی زیاد انجام نشود و به کودک آموزش دهیم که از مصرف هرگونه چای، قهوه و یا شکلات کاکائویی پرهیز کند ، علاوه براین عادت دادن کودک به تماشای تلویزیون هنگام خواب و یا نوار موسیقی مانع از خواب عمیق وآرام کودک می شود.

وی با اشاره به اینکه برای تغییر عادات اشتباه هنگام خواب کودک بهتر است از روش پاداش دادن استفاده شود، ابراز کرد: والدین باید بدانند صرفا پاداش به معنای خرید هدیه یا اسباب بازی نیست بلکه باید به کودک وعده بردن به پارک، بردن به خانه مادر بزرگ و... را داد و به آن عمل کرد چراکه این روش ضمن تاثیر بلند مدت و عمیق تر در کودکان، باعث می شود نگاه آنها به پاداش مادی خلاصه نشود.

دکتر اشرف زاده با بیان اینکه اختلالات خواب در مرحله اول خواب بیشتر خود را نشان می دهد، گفت: وحشت شبانه یکی از اختلالات خواب است که کودک در سنین  بین 8 تا 13 سالگی احتمالا به آن دچار می شود.

وی تصریح کرد: حرف زدن در خواب، راه رفتن در خواب از دیگر اختلالات خواب در کودکان است که به مرور بهبود پیدا می کند ولی باید توجه داشت که سکسکه کردن کودک در خواب امری طبیعی نیست واگر با پرش کودک از رختخواب همراه باشد نیاز به بررسی های دقیق تری وجود دارد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image