کارشناس مسؤول راهاندازی و فعالیت کلینیکهای ویژه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: 13 کلینیک ویژهی تخصصی و فوق تخصصی در مناطق زیر پوشش دانشگاه در حال خدمت به مردم هستند.
دکتر محمد تقی محمدزاده عطار در گفتگو با وبدا افزود: از این تعداد، 7 واحد در سطح شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و 6 واحد در مشهد در حال خدمترسانی درمانی به مردم میباشند.
وی ادامه داد: با راهاندازی و بهرهبرداری این کلینیکها، مردم بسیاری از مناطق استان از خدمات درمانی تخصصی با تعرفههای دولتی بهرهمند شدند.
وی خاطر نشان کرد: تأسیس این مراکز از سال 93 و با اجرای طرح تحول سلامت ، در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفت و با تأمین تدریجی اعتبارات، ساخت و تجهیز این مراکز آغاز شد.
دکتر عطار با یادآوری اینکه در برخی مناطق مشهد و شهرستانها شهروندان به خدمات درمانی دولتی دسترسی نداشتند گفت: اکنون با بهرهبرداری از این کلینیکها که عمدتا در مناطق کمتر برخوردار یا محروم تأسیس شدهاند تمام شهروندان استان در منطقهی زندگی خود یا مناطق همجوار به این خدمات دسترسی دارند.
وی اظهار داشت: در این مراکز، ویزیت پزشک متخصص در حال حاضر 5 هزار تومان و پزشک فوق تخصص 6 هزار تومان میباشد.
وی ادامه داد: همچنین در اکثر این مراکز، آزمایشگاه، رادیولوژی، فیزیوتراپی و داروخانه نیز راهاندازی شده و مراجعین میتوانند از خدمات این مراکز نیز با تعرفههای دولتی بهرهمند شوند.
دکتر عطار کلینیکهای ویژهی شهید هاشمینژاد در جنب بیمارستان هاشمینژاد، طالقانی در جنب بیمارستان طالقانی در سه راهی فردوسی، سیدی در منطقهی سیدی، ابنسینا در جنب بیمارستان روان پزشکی ابنسینا، ذکریا در اول شهرک دانش و سلامت و مرکز درمانی حضرت رسول در میدان دانشجو را 6 کلینیک ویژه سطح شهر مشهد عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بیش از یکصد پزشک در 20 گروه تخصصی در این مراکز به ارائه خدمات درمانی به مردم عزیزمان مشغول میباشند.
به گفتهی این مسؤول، همچنین کلینیکهای ویژهی جدید تخصصی و فوق تخصصی در شهرستانهای بردسکن، تایباد، خواف، سرخس، چناران (گلبهار) و قوچان، راهاندازی شده و کلینیک ویژه کاشمر نیز در نیمهی اول امسال به بهرهبرداری میرسد.
وی اضافه کرد: البته تمام این مراکز در حال حاضر به ارائهی خدمات درمانی مشغول هستند و در برخی مراکز، به خاطر وضعیت اقتصادی و تحریمهای ظالمانه و نیز تأخیر در اعطای اعتبارات، بعضی قسمتها هنوز بهرهبرداری نشدهاند که این موضوع مربوط به دو یا سه کلینیک میباشد و بقیه به طور کامل به بهرهبرداری رسیده و مشغول ارائه خدمت میباشند.
دکتر عطار با بیان اینکه برای واگذاری خدمات پیراپزشکی در برخی کلینیکهای ویژه در حال رایزنی با گروههای واجد شرایط هستیم گفت: ما مکان، امکانات ساختمانی، مجوزها و زمینههای فعالیت این واحدها را آماده میکنیم و شرکتها یا افرادی که در این مراکز مستقر شوند میتوانند از همان روز نخست استقرار، بدون نگرانی از مجوزها، مسائل مدیریتی و دغدغههای مکانی، به ارائهی خدمت بپردازند.
وی تأکید کرد: تنها شرایطی که این افراد یا شرکتها برای عقد قرارداد با دانشگاه باید داشته باشند ارائهی خدمات استاندارد و رعایت تعرفههای تعیین شده بخش دولتی است.
وی همچنین اضافه کرد: عقد قرارداد این شرکتها با بیمههای مختلف نیز تحت پوشش دانشگاه قرار میگیرد و بلافاصله از زمان استقرار، امکانپذیر است در حالی که به طور عادی، بعضا باید شش ماه پشت نوبت قرارداد با بیمهها بمانند و بعضا قرارداد هم بسته نمیشود.
وی در خصوص مختصات ساختمانی این کلینیکها گفت: کلینیک ویژه سیدی 3500 متر زیربنا دارد و در سه طبقه ساخته شده که دارای 16 سوئیت و فضای جدید کلینیکی میباشد و 60 اتاق معاینه دارد.
وی ادامه داد: زیربنای کلینیک هاشمینژاد 3600 متر در 5 طبقه، طالقانی در سه راهی فردوسی 1500 متر در چهار طبقه، ذکریا اول شهرک سلامت 4 هزار متر در چهار طبقه، و حضرت رسول 700 متر میباشد که کلینیک حضرت رسول صبحها در اختیار معاونت بهداشتی است و خدمات بهداشتی ارائه میکند و بعدازظهرها تا ساعت 22 به ارائهی خدمات درمانی اختصاص دارد.
دکتر عطار خاطر نشان کرد: هر کدام از این کلینیکها از نظر تأمین نیرو، مدیریت و پشتیبانی تحت نظر یکی از بیمارستانها هستند.
وی بیان کرد: کلینیک سیدی تحت پوشش بیمارستان قائم، هاشمینژاد تحت نظارت بیمارستان هاشمینژاد، ذکریا تحت پشتیبانی بیمارستان امام رضا، حضرت رسول تحت نظارت بیمارستان شریعتی و ابنسینا و طالقانی نیز تحت مدیریت بیمارستانهای خودشان هستند.
وی تأکید کرد: تقریبا تمام تخصصهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این کلینیکها حضور دارند و امکانات پیراپزشکی همچون آزمایشگاه، رادیولوژی و داروخانه، یا در حال حاضر فعال است یا در شرف بهرهبرداری میباشد.
وی ادامه داد: در برخی کلینیکها امکانات تخصصی بیشتری وجود دارد و مثلا خدمات برونکوسکوپی و آندوسکوپی در کلینیک ویژه ذکریا در حال انجام میباشد.
وی خاطر نشان کرد: در تمام این کلینیکها، استادان دانشگاه و پزشکان حاذق و متخصص یا فوق تخصص، با کمترین هزینهی ویزیت، به درمان بیمارانشان اشتغال دارند.
دکتر عطار گفت: در برخی کلینیکها 15 و در برخی دیگر 17 یا 18 گروه تخصصی حضور دارند و در نظر است که در یکی از طبقات این مراکز، در صورت نیاز، فعالیت آموزشی نیز در کنار بخش درمانی انجام شود.
وی ادامه داد: امکان دارد در برخی از این کلینیکها مانند هاشمینژاد یا سیدی، با مشارکت بخش غیر دولتی، مراکز دندانپزشکی هم ایجاد شود که مقدمات و رایزنی در حال انجام است.