عضو هیات علمی گروه غدد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه از نظر علمی روزه گرفتن برای فرد دیابتی خطر دارد و توصیه نمی شود اظهار کرد: این خطر ممکن است در افراد مختلف دیابتی خیلی کم، زیاد یا متوسط باشد.

دکتر مژگان افخمی زاده در گفتگو با وب دا،  بالارفتن زیاد قند خون و اسیدی شدن خون در فرد دیابت نوع یک را یکی از خطرات روزه داری در افراد دیابتی عنوان و تصریح کرد: گاهی ممکن است روزه داری موجب افت شدید قند خون و لخته شدن خون در  بیماران مبتلا به دیابت نوع یک و دو شود.

وی اظهار کرد: افراد دیابتی که از داروهای کنترل قند استفاده می کنند و هیچ عارضه ای از دیابت را نداشته باشند و اخیرا سابقه افت قند و بستری شدن به دلیل افزایش شدید قند خون را نداشته باشند این افراد باید پیش از شروع ماه مبارک رمضان برای تنظیم داروها با پزشک خود مشورت نمایند.

فوق تخصص غدد اذعان کرد: این افراد اگر روزه بگیرند باید بین افطار تا سحر به اندازه کافی مایعات بنوشند، مقدار کمی مواد غذایی هنگام افطار مصرف نمایند و با یک فاصله شام بخورند همچنین در مصرف شیرینی ها رعایت نمایند حتما سحری بخورند و در ایام رمضان منظم قند خون را کنترل کنند.

دکتر افخمی زاده همچنین به این افراد توصیه کرد: اگر علائم افت قند مشاهده شد در هر زمان از طول روز بود حتی نزدیک افطار باید روزه خود را باز کنند.

وی به افرادی که ریسک بالایی با روزه گرفتن دارند، اشاره و بیان کرد: افرادی که دیابت نوع یک دارند و دیابتی های نوع دو که انسولین تزریق می کنند و دیابتی هایی که قند آنها کنترل نیست و کسانی که دچار عوارض دیابت مانند عوارض کلیوی، قلبی شده اند نباید روزه بگیرند.

دکتر افخمی زاده اذعان کرد: در افرادی که قند خون قابل کنترل ندارند و افرادی که داروهایی استفاده می کنند که گاهی قند را پایین می آورد و عارضه دیابت ندارند این افراد برای روزه گرفتن باید از سه ماه پیش از ماه مبارک رمضان برای روزه گرفتن و تنظیم داروها با پزشک خود مشورت نمایند.

 

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image