رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به پیشرفت مطلوب اجرای پرونده سلامت الکترونیک در این دانشگاه اظهار کرد: به زودی سامانه های پرونده الکترونیک سلامت و HIS این دانشگاه به سامانه های اصلی کشوری متصل می شوند.
دکتر محمد رضا دارابی در حاشیه شورای سیاستگذاری و ستاد اجرایی نظام سلامت الکترونیک با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونین، مدیران و مشاوران این وزارتخانه و از طریق برقراری ارتباط ویدئویی برگزار شد با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد مسئولیت و راهبری 12 دانشگاه و دانشکده در منطقه یک کشوری را در اجرای پرونده الکترونیک سلامت و برنامه نظام ارجاع بر عهده دارد خاطر نشان کرد: بر اساس برنامه ریزی قرار است تمامی دانشگاهها و دانشکده های مستقر در منطقه یک تا نیمه خرداد به سامانه اصلی کشوری متصل شوند.
وی با بیان اینکه روند اجرای پرونده الکترونیک سلامت و برنامه نظام ارجاع به طور مستمر در دانشگاه ها و دانشکده ها پایش و ارزیابی می شود تصریح کرد: در تمامی دانشگاه ها و دانشکده های منطقه یک ،ستاد اجرایی پرونده الکترونیک تشکیل شده است وهمچنین هریک در مدت تعیین شده چندین جلسه ستادی برگزار نموده و دبیران خود را انتخاب و احکام مربوطه نیز صادر شده است.
مهندس ساداتی مدیر آمار و فن آوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در در گفتگو با وب دا، پانزدهم خرداد را آخرین مهلت اتصال به سامانه اصلی کشوری عنوان و اظهار کرد: در این مدت باید دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی منطقه یک زیر ساخت های لازم را فراهم کنند تا چرخه نظام ارجاع و در نهایت پرونده الکترونیک سلامت در این منطقه به طور کامل انجام شود.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست بر ضرورت ایجاد هماهنگی های بیشتر در شبکه بهداشت و درمان کشور و تسریع در اجرای پرونده الکترونیک سلامت تا پایان بهار 98، تاکید کرد.
دکتر نمکی با تاکید بر تمرکز دانشگاه ها بر استقرار پرونده الکترونیک سلامت، گفت: در روند اجرا و استقرار پرونده الکترونیک سلامت، نباید هیچ جزیی مغفول واقع شود و دانشگاه ها نباید استقرار پرونده را به اجرای پزشکی خانواده و نظام ارجاع گره زنند؛ چراکه در این صورت، اجرای پرونده الکترونیک سلامت دچار وقفه می شود. بنابراین، بعد از استقرار پرونده الکترونیک سلامت، سیستم ارجاع و پزشکی خانواده نیز بازنگری شده و اجرایی خواهد شد.
وزیر بهداشت از پرونده الکترونیک سلامت، به عنوان یک قرارگاه نام برد و افزود: از این پس، باید به مقوله پرونده الکترونیک سلامت، به عنوان یک قرارگاه نگریسته شود و این برنامه، آغازی برای اجرای طرح های دیگر همچون پزشک خانواده و نظام ارجاع، در سطح کشور، تلقی شود. زمانی که قول استقرار پرونده الکترونیک سلامت تا بهار 98 را دادیم، این سخن اندکی بلندپروازانه به نظر آمد، اما خوشبختانه با وجود مدیران توانمندی که در ستاد و دانشگاه ها داریم، این هدف میسر خواهد شد. این مدیران، بال های قدرتمند پرواز وزارت بهداشت، برای رسیدن به اهداف بلندپروازانه هستند.
منطقه یک کشور در اجرای برنامه نظام ارجاع شامل دانشگاه های مشهد،سبزوار،اسفراین ،تربت حیدریه،بیرجند، بجنورد ،تربت حیدریه، زابل ،ایرانشهر،زاهدان ،تربت جام ،نیشابور و گناباد است.