معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: اجرای نظام ارجاع ضمن تکریم به حقوق بیمار باعث ارائه خدمات بهتر در حوزه درمان می شود از همین رو در نظر داریم تا نظام ارجاع را در بخش خصوصی به صورت پایلوت اجرایی کنیم.
دکتر بدیعی، در گفتگو با وب دا ، با بیان اینکه بحث اجرای نظام ارجاع یکی از الزامات قانونی است، ابراز کرد: در نظام ارجاع چرخه سطح یک و دو و سه در قالب یک سیستم منظم به هم مرتبط است که سطح یک در قالب خانه ها و مراکز بهداشت و درمانی است و دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانسته ارائه خدمات را به نزدیک ترین محل یعنی خانه های بهداشت برساند تا بصورت مراقبت های اولیه ضروری خدماتی به بیماران ارائه شود.
وی با اشاره به اینکه وجود خانه های بهداشت به خوبی توانست شاخص های بهداشتی را ارتقاء دهد و رتبه ما در سطح دنیا ارتقا یابد، تصریح کرد: خانه های بهداشت باعث شد که تضمین کننده سلامت مردم باشیم و در سطح یک نیز ادامه این حرکت مستلزم این است که خدمات به هم وابسته شوند و بیمار نیازمند به سطح دو و سه به موقع به پزشک معالج ارجاع داده شود.
دکتر بدیعی با بیان اینکه نظام ارجاع به هدفمند کردن و آنالیز کردن این سیستم کمک می کند تا حلقه های درمان به هم متصل شوند، ابراز کرد: برنامه نظام ارجاع به صورت جدی از حدود یکی دو سال قبل مطرح شد و دانشگاه از سال گذشته با اجرای یک طرح پایلوت در محور بردسکن، خلیل آباد و کاشمر کار خود را شروع کرد تا سطح یک خدمات را به سطح دو برساند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در جلسات نظام ارجاع تمام سعی ما براین است که بتوانیم این دو سطح را به یکدیگر نزدیک کنیم، تصریح کرد: طی اجرای پایلوت نظام ارجاع در محور خلیل آباد، بردسکن و کاشمر اشکالات برطرف شد و شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت نیز در این طرح وارد شدند.
وی با بیان اینکه تلاش همکاران در اجرای نظام ارجاع این است که بیماران نیازمند دریافت خدمات سطح سه از بیمارستان های شهرستان ها به راحتی به بیمارستان مشهد ارجاع داده شوند، افزود: در بازدید معاون درمان و معاون بهداشت وزارت بهداشت از دانشگاه به منظور بررسی وضعیت دانشگاه علوم پزشکی در حوزه استقرار نظام ارجاع، دانشگاه علوم پزشکی مشهد جز دانشگاه های پیشرو در این حوزه محسوب شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه با رهنمود وزارت وهمت همکاران برگ زرینی برای دانشگاه علوم پزشکی مشهد رقم خورد و مسئولان وزارت بهداشت تایید کردند که دانشگاه علوم پزشکی مشهد جز دانشگاه های پیشرو در حوزه اجرای طرح نظام ارجاع است، گفت: در اجرای طرح نظام ارجاع، بیمار در مراکز بهداشتی درمانی نوبت می گیرد با همان نوبت می تواند مراجعه کند برای ویزیت در مراکز درمانی سطح دو و این اتفاق باعث احساس رضایتمندی در ارایه خدمات سطح دو می شود.
دکتر بدیعی با بیان اینکه در سالهای گذشته مردم برای دریافت نوبت پزشکان باید در ساعات اولیه روز مراجعه می کردند، خاطر نشان کرد: در نظام ارجاع خدمات استاندارد به بیمار ارائه می شود و به بیمار اعلام می شود که در چه تاریخی مراجعه کند و این افراد در اولویت ویزیت پزشک قرار می گیرند و خدماتی که به آنها ارائه می شود در پرونده الکترونیک سلامت درج می شود تا احیانا پزشک دیگری بدون توجه به روند درمان نسخه ای تجویز نکند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه طرح پایلوت اجرای نظام ارجاع در بخش خصوصی انجام خواهد شد، عنوان کرد: پیش بینی لازم برای ارسال تبادل الکترونیک اطلاعات داده شد و در این روش از نامه نگاری اداری پرهیز می شود که یکی از مزیت های این اتفاق صرفه جویی 8 تا 10 میلیارد تومانی در هزینه های دانشگاه است.
دکتر بدیعی با بیان اینکه درچنین حالتی مدارک پزشکی بهتر حفظ می شود، عنوان کرد: دنبال این مسئله هستیم که خدمات سلامت را در قالب پکیح ارائه کنیم ودر گام بعدی با اعلام وزارت خانه در مراکز حاشیه شهر اجرای طرح نظام ارجاع آغاز می شود .
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در نوبت دهی ویزیت اساتید بیمارستان نیز 60 درصد مربوط به بیماران طرح نظام ارجاع و 40 درصد مربوط به سایر بیماران خواهد بود، تصریح کرد: در صورتی که نوبت ویزیت بیماران نظام ارجاع تکمیل نشود 48 ساعت قبل از نوبت حضور پزشک سایت برای نوبت گیری بیماران باز می شود.
دکتر بدیعی گفت: سعی داریم در اجرای طرح نظام ارجاع به سمتی برویم که اگر پزشک به هر علتی مرخصی بود در قالب پیامک به بیمار اطلاع رسانی شود تا بیمار به مرکز درمانی مراجعه نکند، در چنین شرایطی از رفت و آمد های اضافه بیمار پرهیز می شود .
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: در پایان از تلاش های فعالان این حوزه که باعث شدند دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان یک دانشگاه پیشرو در اجرای طرح نظام ارجاع باشد قدردانی نمود.